L’institut ha signat un acord amb Assessoria de Gestió i Comunicacions per a la cesió de cinc equips COzY durant un any.

LVA.-  Des de que començà la pandèmia l’institut Bernat Guinovart ha esta molt preocupat per la seguretat sanitària del seu alumnat i plantilla. Continuant en eixa línia s’acaba de signar un acord de col·laboració amb l’empresa de programari AGC (Assessoria de Gestió i Comunicacions) d’Algemesí amb la finalitat de poder mesurar la qualitat de l’aire en determinades aules del centre i així poder, en cada moment, prendre les decisions més oportunes pel que fa a la seua ventilació.

L’acord consisteix en la cessió per part d’AGC de cinc equips COzY -dispositius de mesurament de CO2 amb comunicacions Wifi i Bluetooth- durant un any a canvi de les dades de mesurament de qualitat de l’aire registrats a l’interior dels edificis per a incloure en el projecte QAir.

El projecte QAir, desenvolupat per AGC, ha obtingut el suport del CDTI (Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial) una entitat pública empresarial dependent del Ministeri d’Economia i Competitivitat que presta una atenció integral a les empreses innovadores en els seus desenvolupaments tecnològics. En este cas la innovació consisteix en el llançament d’un nou conjunt de sensors COzY, mòduls de comunicacions i sistemes de monitoratge i control, l’objectiu principal del qual consisteix a desenvolupar un sistema mitjançant Big Data i Intel·ligència Artificial amb la finalitat de predir possibles incidències ambientals. L’institut ubicarà estos sensors en aquelles aules que, per tindre una sola porta o un major aforament, puguen presentar una ventilació menys efectiva.

Participant en este projecte, l’IES Bernat Guinovart d’Algemesí es converteix en referència en l’àmbit de la seguretat ambiental, donat que és la segona actuació capdavantera que realitzem al respecte. L’institut va ser un dels primers en incorporar la desinfecció amb llum ultraviolada en les aules que eren utilitzades pel matí i la vesprada per tal que al dia següent estigueren totalment desinfectades. Això va estar possible gràcies a la important inversió que realitzà l’AMPA del centre.

El director del centre, Juan Francisco del Amor, ha indicat que “està molt contents de que l’empresa AGC d’Algemesí haja pensat en l’institut per a formar part d’este interessant projecte, i volem fer-li arribar la nostra disposició a que tal col·laboració continue en un futur amb nous projectes tan interessants com aquest. Vaja per endavant el nostre més sincer agraïment.”