L’institut d’Algemesí acollirà 20 alumnes i quatre docents de FP provinent d’Itàlia i Turquia.

LVA.-  L’IES Bernat Guinovart rebrà a partir del dilluns 13 de desembre i fins el divendres 17, la visita de més de 20 docents i alumnes provinents d’Itàlia i Turquia dins del marc d’un programa KA229 d’Erasmus+. El projecte, anomenat “Labs 4 Schools”, té com a objectiu principal la generació d’una sèrie de pràctiques de taller d’automatització en anglés que, més endavant, seran implementades en cadascun dels centres participants. A més, amb este tipus d’activitats es pretén fomentar l’esperit europeu i la germanor i solidaritat entre països.

Durant els cinc dies de la visita, tot l’alumnat participant al projecte (10 de cada país) realitzarà diferents activitats, tant de caràcter educatiu com de caràcter lúdic-cultural. Entre les activitats educatives cal destacar una sèrie de presentacions on l’alumnat de cada país parlarà de la seua ciutat d’origen, centre i ensenyarà algunes paraules en les seues llengües natives. A més, tindran ocasió de fer pràctiques de taller amb els robots industrials i els elements d’automatismes de la tecnologia més actual dels que disposa l’IES Bernat Guinovart.

Pel que fa a les activitats de caire cultural, els i les participants faran visites a diferents museus i centres de divulgació cultural com el “Museu de la Festa” d’Algemesí i l’Oceanogràfic de València. Cal destacar també que el dimarts 14 de desembre, seran rebuts per l’Alcaldessa d’Algemesi, Marta Trenzano i la Regidora d’Educació, Fina Machí, al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Algemesi.

Al projecte, de 24 mesos de duració, participen un total de cinc centres: l’IES Bernat Guinovart d’Algemesí, el HTL Weiz (Weiz, Austria), IPSIA Leon Battista (Rimini, Italia), Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Antalya, Turquia) i el Lycee General et Technologique Voillaume (Paris, França), tots centres on s’imparteix Formació Professional d’alguna especialitat relacionada amb l’Automatització Industrial i la Mecatrònica. Estava previst que en esta activitat de mobilitat a Algemesí participaren estos cinc centres però, lamentablement, per motius de la situació actual de la pandèmia COVID, els centres de França i Àustria haveren de cancel·lar la visita. En qualsevol cas, el projecte no acaba amb esta visita sinó que està previst realitzar tres mobilitats més a Itàlia, França i Turquia.

Ximo Rosell, professor coordinador del projecte, ha manifestat la seua satisfacció per esta primera visita dins del projecte. “La veritat és que estem molt contents. He de reconèixer que ha sigut molt d’esforç i feina organitzar esta visita, sobretot tenint en compte el condicionant del COVID, però vore l’entusiasme i les ganes que li està posant l’alumnat a estes activitats, compensa amb escreix els mal de caps.”