L’empresa ELECPROY AUTOMATIZACIÓN dota al centre d’un quart robot. L’IES BERNAT GUINOVART es converteix en un dels millors dotats de la província

ies bernat guinovart robot araña ELECPROY AUTOMATIZACIÓN LVA.-  Aquest curs ha entrat en funcionament el nou robot IRB340 de la marca ABB que ha estat cedit de manera indefinida per l’empresa de Corbera ELECPROY AUTOMATIZACIÓN, empresa especialitzada en l’automatització industrial. Aquesta empresa és una de les empreses amb les que l’IES BERNAT GUINOVART té un conveni de formació per a que l’alumnat puga realitzar les pràctiques de “Formació en Centres de Treball” i la FP Dual.

La bona relació amb ella ha fet que aquesta haja tingut a bé cedir aquest robot que es converteix en el primer robot de tipus “aranya” amb que contarà el centre i que fa que siga l’únic centre de la Ribera, i possiblement de la província, en que l’alumnat puga formar-se en la utilització d’aquest tipus de robots d’automatització. El nostre centre ja tenia una bona dotació de “braços” robòtics. En concret tenia tres robots tipus braç de les millor marques del mercat (ABB, KUKA i FANUC). Aquest quart robot no sols augmenta el número de robots, sinó que diversifica els tipus.

Gràcies a la professora Mónica Biendicho March, professora de cicle formatiu de Grau Superior de Mecatrònica Industrial, ha estat possible aquest conveni de cessió. En paraules de la professora que ha fet les gestions i contactes “el centre necessitava també formar a l’alumnat en aquest tipus de robots que funcionen de manera diferent als braços robòtics. Tots dos tipus de robots són molt utilitzats en les indústries del voltant i es devia formar no sols teòricament, sinó també pràcticament, en la utilització de tots dos”. L’acte de cessió va tindre lloc el passat 11 de juliol amb presència de la professora, el director del centre i el gerent de l’empresa Francisco Palacios Tamarit.

Estem davant un robot d’altes prestacions, igual al que utilitzen les empreses. Per a poder-lo utilitzar el centre ha necessitat adequar el taller amb una estructura metàl·lica on suspendre el robot, un robot que té un valor de mercat superior als 30.000€. El robot IRB340 es un robot amb 4 eixos i cinemàtica paral·lela suspés d’una estructura. Pot assegurar un alt nivell de prestacions en el procés de recollida o depòsit del producte gràcies a una acceleració de fins a 10g i una capacitat de gestió de fins a 2 Kg.

Aquest robot serà utilitzat per l’alumnat dels diferents cicles industrials que imparteix el centre, i els permetrà estar millor preparats per a la seua inserció en el mercat laboral. Amb aquesta nova dotació el nostre centre es converteix en un dels centres millors dotats gràcies a la col·laboració amb les diferents empreses amb que es té conveni. El director del centre Juan Francisco del Amor és clar al respecte “en primer lloc volem agrair la generositat de ELECPROY AUTOMATIZACIÓN i del seu gerent cap a nosaltres. Centres educatius i empreses no podem viure uns d’esquenes a altres, perquè l’objectiu és el mateix, formar a l‘alumat que acabarà treballant en les seues empreses. La cessió d’aquest robot i d’altre material que ens faciliten les empreses no beneficia sols a l’institut, sinó que acaba repercutint en benefici de les pròpies empreses”.