El centre ha sol·licitat el segon orientador escolar que la llei atorga als centres que superen els 700 alumnes i consolida el seu projecte.

IES Bernat Guinovart.-  Aquest serà el tercer any consecutiu en que l’IES BERNAT GUINOVART té més de 700 alumnes matriculats i el tercer també en que supera els 25 grups, xifra que marca la llei per a ser reconegut com a centre educatiu de nivell A. En concret, en el curs 2019- 2020 el nostre centre acull a un total de 709 alumnes i a 29 grups entre tots els nivells. Si concretem aquest números, els 80 professors i professores que componen el claustre atenent a 267 alumnes d’ESO distribuïts en 11 grups, a 163 de batxiller distribuïts en 6 grups, i a un total de 279 alumnes dels 12 grups de cicles formatius que s’imparteixen al centre. El fet que aquest número s’haja aconseguit, no esporàdicament un any, sinó que s’haja ja consolidat en tres ocasions, es deu a la variada oferta educativa que ofereix el nostre centre.

A l’haver superat aquest número d’alumnes la llei ens atorga la figura d’un segon orientador, orientador que ja hem sol·licitat a Conselleria per tal de poder atendre el millor possible al nostre alumnat. Tan important com oferir-los bons continguts i motivar-los és, també, poder orientar-los en el seu futur acadèmic o laboral, en les tècniques d’estudis… Amb un únic orientador o orientadora és difícil donar l’atenció personalitzada que aquests 709 alumnes es mereixen, i per això esperem que aviat ens siga concedit eixe segon orientador o orientadora.

Si analitzem el que ha passat en els darrers anys en els diferents ensenyaments que impartim podem observar que, pel que fa a l’Educació Secundària Obligatòria, l’increment d’unitats ha estat una constant dels últims anys, ja que hem passat de les 5 unitats del curs 2014-2015 a les 11 unitats actuals. Però no sols cal parlar de número, sinó també d’un projecte educatiu centrat en oferir qualitat a l’alumnat, tant aquell que necessita una compensació educativa, com aquell que necessita un major estímul intel·lectual. Això ha fet que haja existit un increment constant d’alumnat i grups d’aquest nivell. Així, dels 107 alumnes que cursaven ESO al nostre centre en el curs 2014-15 hem passat als 267 actuals.

Pel que fa a batxillerat també s’han consolidat les 6 unitats que des de fa anys tenim consolidades i que han convertit a l’IES BERNAT GUINOVART en el centre preferit pels joves d’Algemesí per cursar batxillerat.

Per últim el fet de traslladar la majoria de cicles de Formació Professional al torn de la vesprada també ha comportat un increment de l’alumnat que cursa aquests estudis, ja que està permetent accedir a l’FP a aquelles persones que treballen pel matí i volen continuar formant-se. En concret el nostre centre oferta el grau mitjà i el superior tant de la família d’Administració com de la Manteniment, a més del superior de Robòtica, en l’actualitat molt demandat. Això sense oblidar que també s’ofereix, per a l’alumnat que en edat de cursar ESO, la Formació Professional Bàsica, via acadèmica que permet a un perfil molt concret d’alumnat el poder accedir a estudis professionals.

En definitiva, l’IES BERNAT GUINOVART, després de molts anys d’esforç i renovació pedagògica constant, ha consolidat un projecte educatiu atractiu en totes les modalitats educatives que imparteix, un model que la ciutadania d’Algemesí i la comarca ha reconegut aquests darrers tres anys amb una matriculació superior als 700 alumnes.