ies sant vicent ferrer Proeso-HappyShipal Busf Bombers units sense fronteres associació Proeso Conjunt instrumental de Docents de Música de la Comunitat Valenciana la veu d'algemesíEl saló d’actes de l’IES Sant Vicent Ferrer d’Algemesí va celebrà el dia internacional de la ràdio i la televisió a favor de la infància,col.laborant amb la plataforma proeso-happyshipal, creada per ajudar a la infància més desafavorida del món i que ha patit una catàstrofe natural.
El departament de Música de l’institut s’ha unit a aquesta xarxa de centres “HappyShipal” formada per 40 centres de la Comunitat Valenciana, i per celebrar aquest dia, tots els centres de la Xarxa cantaren alhora una cançó anomenada “HappyShipal”, composada especialment per a aquest event.
La Xarxa de centres “Proeso-HappyShipal” està creada al voltant de Busf (Bombers units sense fronteres), a més d’altres ONG’s i a la qual s’afegeix l’associació Proeso (Conjunt instrumental de Docents de Música de la Comunitat Valenciana). Proeso col.labora amb BUSF des de l’any 2012, i ha ajudat en projectes a l’Amazònia Peruana i al Nepal, on s’ha ajudat a reconstruir un orfenat. El projecte va començar visionant uns vídeos, on es veia el treball d’aquesta plataforma els passats Nadals, a l’orfanat de Shipal al Nepal (del qual rep el nom la plataforma, ja que la reconstrucció d’aquest orfanat va ser el primer projecte) i posteriorment es van fer reflexions sobre de quina forma es podia ajudar als xiquets i xiquetes que s’han vist afectats per una catàstrofe natural.
A l’acte de divendres es va llegir un manifest per part dels alumnes, després es va cantar la cançó “HappyShipal” i per finalitzar l’acte es van passar unes vidrioles solidàries. En aquesta ocasió, els diners que recaptàren anaren destinats a Haití, que després del terratrèmol de 2010 va patir una altra catàstrofe, l’huracà Matthew en 2016, i això ha provocat una desfeta molt gran al país. La seua aportació econòmica servirà per a reconstruir un hospital infantil a Haití. Aquestes vidrioles romandran al centre fins el 20 de desembre, que les faran arribar a BUSF.