ivace-empal-acsa-algemesi-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesí

Representants d’EMPAL, l’Ajuntament i les entitats de conservació dels polígons. LVA

L’Ajuntament rebrà 638.000 euros de la Conselleria d’Economia Sostenible i Sectors Productius, dins del pla d’ajudes a la millora dels polígons industrials que ha llançat l’Institut Valencià de la Competitivitat Econòmica, IVACE. 

El polígon de Xara rebrà un impuls econòmic de 197.000 euros, en el polígon de Cotes es duran a terme inversions per valor de 171.000 i en el polígon nucli urbà, situat enfront de l’estació de tren, rebrà millores per valor de 270.000 euros. El consistori durà a terme també una aportació per a completar la subvenció.

En les tres zones industrials es busca millorar la imatge, augmentar la seguretat, major sostenibilitat i augmentar la possibilitat de noves incorporacions. Les actuacions concretes a dur a terme són la connexió i millora del circuit tancat de televisió connectat a la policia local, millorar la mobilitat urbana mitjançant un traçat de carril bici interior i connectat amb els altres polígons adjacents, millorar la imatge del polígon mitjançant una façana vegetal d’arbrat, millorar l’enllumenat públic, creació d’un servei contra incendis, implantació d’un sistema de gestió de residus, instal·lació de zones verdes i biosaludables, creació d’una eina web amb informació del polígon accessible al IVACE, millorar l’aparcament i senyalitzar i identificar els carrers. En el polígon de Xara es vol, a més, millorar el sanejament de les aigües residuals.

Durant mesos han treballat la regidora d’Indústria, Palma Egido, amb els tècnics municipals, representants de l’associació d’empresaris d’Algemesí Empal, i membres de les juntes de gestió dels polígons industrials de Xara, del nucli urbà i Cotes per a elaborar un pla de treball d’inversions que ara es podrà aplicar amb les ajudes del IVACE.

La regidora d’Indústria i Promoció Econòmica, Palma Egido, ha destacat el treball dut a terme per tots “per a aconseguir unes ajudes que van a servir per a actualitzar i fer més atractius els nostres polígons industrials per a millorar la qualitat de vida dels què treballen en ells i atraure noves empreses”.

Per la seua banda, l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha assenyalat que aquesta legislatura “ens hem esforçat per a reforçar les bases d’un futur desenvolupament econòmic de la ciutat amb el Pla de Dinamització Econòmica, la creació de l’Oficina Tècnica Econòmica i, molt important, la col·laboració de les associacions empresarials i de tots els grups municipals que ens implicat per a impulsar el creixement econòmic d’Algemesí”.