Amb la novel·la “Los crímenes de Ordesa”, Héctor Martínez, escriptor i psicòleg, col·labora per a reunir fons i destinar-los a un projecte d’investigació contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica.

los crimenes de Ordesa Hector Martinez ela Esclerosis Lateral AmiotroficaLVA.-  La lluita mundial contra l’ELA és un moviment al qual milers d’afectats de tot el planeta s’han unit. Va sorgir per a aconseguir que s’apliquen programes existents en les agències del medicament, com “l’aprovació accelerada» i la «revisió prioritària», amb la finalitat que els assajos clínics prometedors arriben el més ràpid possible als pacients.

En este moment s’està demanant l’aprovació d’un tractament anomenat NurOwn, que consisteix en l’extracció de cèl·lules mare per al seu tractament en el laboratori i la seua posterior reintroducció en els pacients.

En l’ELA no hi ha un tractament efectiu i els pacients no poden esperar més, ja que l’esperança de vida és de cinc anys una vegada contreta la malaltia. Portem més de 155 anys sense tractament.

S’estan recollint signatures a través de change.org i en les principals xarxes socials escrivint «Lluita mundial contra l’ELA». A més, amb la novel·la “Los crímenes de Ordesa”, d’Héctor Martínez, s’estan recaptant fons per a destinar-los a un projecte d’investigació que començarà enguany al nostre país.

Es pot adquirir el llibre a través de Amazon en format electrònic pel preu de 5 euros, o en paper per 12 euros. La recaptació anirà íntegrament destinada a este projecte.