Schola cantorum algemesí la veu d'algemesí

L’Schola Cantorum a la Basílica intrpretant el concert sacre.


El 12 de març tingué lloc a la basílica de Sant Jaume el tradicional Concert Sacre de l’Schola Cantorum d’Algemesí. Es tancava així, a falta dels actes litúrgics de la setmana santa, el cicle de concerts “Música a la Basílica” que s’ha desenvolupat durant tota la Quaresma.
El concert a càrrec del cor Cabanilles va estar dirigit per la seua titular Júlia Oltra Mulet, qui per a esta ocasió va triar un programa de caràcter marcadament eucarístic. No oblidem que aquest concert té, a banda del seu vessant musical, una component de meditació i preparació de la Setmana Santa. De fet, sol celebrar-se el dissabte vespra del Diumenge de Rams; però enguany s’ha anticipat una setmana per evitar la coincidència amb la festivitat de Sant Josep.
El programa va estar format exclusivament per polifonia religiosa de diverses èpoques, principalment dels segles XVI i XVII (H. Schütz, Tomás Luis de Victoria, Pal Esterházy o Claudio Casciolini); però també per autors més moderns: Antoni Soler (XVIII), Kaspar Ett i Anton Brukner (XIX) o Zoltán Kodaly (XX).