Presentem una moció per evitar el que ha passat dos divendres seguits: dos actes a la mateixa hora. és possible fer-ho si l’ajuntament s’implica i actua, cosa que no ha fet.
El divendres 24 de febrer es realitzaven, a la mateixa hora, dos actes a Algemesí al voltant de la celebració del dia de la dona. El cap de setmana següent, divendres 3, el mateix, mentre que s’atorgaven els premis al joves científics investigadors se celebra altra conferència sobre el 8 de març.. A finals de gener es programava al camp de futbol un partit a les 4 de la vesprada que se solapava amb el que també estava programat a les 5. A Algemesí, en un mateix cap de setmana, es convoquen activitats que es  “xafen” unes a altres i sovint es fan la competència si van adreçades a un públic de perfil semblant.
Avui en dia això té una fàcil solució, i seria coordinar-se a través de les noves tecnologies. Existeixen diferents possibilitats, des de realitzar una mena d’intranet per accés d’aquelles associacions que es vulguen apuntar o a través d’un calendari privat –tipus google calendar-. Siga com siga, els tècnics ja buscaran la millor solució, però som els polítics els que hem d’impulsar-la i demanar-la, i per això M+S ALGEMESÍ ha presentat hui mateix una moció per evitar que aquestes situacions es tornen a donar. .Fins ara l’ajuntament ha eludit la seua responsabilitat no coordinant la vida cultural i esportiva del poble, però pensem que ja n’hi ha prou.  La situació no és nova i des de fa més d’un any  unes poques associacions i una llibreria tenen un calendari comú per evitar açò, però no es suficient com s’ha demostrat en les darreres setmanes.
El que es tractaria és d’oferir la possibilitats a aquelles associacions i clubs esportius de participar en aquest calendari o planificació per poder ser sabedors, abans de programar qualsevol altra activitat, si ja existeix un altra planificada o prevista. Òbviament la participació en aquest calendari seria voluntària i mai vinculant, ja que amb independència del solapament una associació o club sempre podrà fer l’activitat quan es vulga.
M+S ALGEMESÍ posa així damunt de la taula, i com sempre, una solució EN POSITIU al problema existent. Es tracta d’una millora a cost pràcticament zero, ja que sols caldria designar dues o tres persones responsables municipals del manteniment del calendari que serien les úniques que podrien modificar-lo, mentre que els altres usuaris sols podrien consultar-lo. És una proposta fàcil de fer, sense inconvenients i amb molts avantatges.
Entenem que és una proposta que el nou equip de govern, coneixedor igual que nosaltres d’aquesta problemàtica, podria haver posat en pràctica, però donada la seua apatia per solucionar el problemes del dia a dia no s’ha interessat per ella. Siga com siga esperem aviat poder comptar amb aquesta solució, i esperem que, si l’aproven, no es quede sols en paraules, tal i com ha passat amb la suposada nova app -que no és nova sinó una nova versió de l’existent- que ens digueren que integraria un servei de missatgeria instantània, servei que no han fet servir mai. Volem fet i no sols paraules.
Font: Més Algemesí