Preocupació del sector periodístic per l’increment dels preus de les matèries primeres, especialment del paper, que en només un any ha patit una pujada que supera el 70%.

L’AMIC (Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació), l’entitat referent que acull 475 mitjans de premsa en paper i digital, la gran majoria de proximitat, vol manifestar la preocupació de tot el sector per l’increment desorbitat dels preus de les matèries primeres, especialment del paper que en només un any ha patit una pujada que supera el 70%.

Este increment arriba després de dos anys de greu crisi sanitària, social i econòmica en què les empreses periodístiques, sobretot de proximitat, han hagut de treballar en condicions difícils, doblant els esforços per fer arribar informació constant a la ciutadania. I, per altra banda, han vist disminuir els seus ingressos publicitaris pel fet que els seus anunciants naturals, el comerç, restauració i empreses de serveis, també pateixen una situació econòmica molt difícil.

Una pujada que afegida a la resta de costos, com els de l’energia, perjudica greument el sector de periòdics, la majoria de distribució gratuïta. Increments impossibles d’aplicar als nostres anunciants. L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, a banda de manifestar este malestar i fer una crida a la indústria paperera perquè modere estos augments difícils d’assumir, demana per part de la ciutadania i de les empreses anunciants que es valore un producte que, des de les diverses empreses editorials, distribuïm com a element de servei informatiu, de cohesió i d’arrelament ciutadà.