copal algemesi-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíCOPAL ha enviat mijançant un correu electrònic als seus socis un mapa on es poden veure les zones afectades per la tronada del passat 1 de juliol.

COPAL, amb aquesta evaluació inicial, vol donar a conèixer als seus socis les zones més afectades per la tronada del passat 1 de juliol que es va gestar a l’oest de la Comunitat Valenciana, avançant ràpidament fins a la zona d’Alberic, on es va mantindre estàtica fins que va superar les muntanyes, moment en què es va iniciar el fort del temporal. Segons paraules del metereóleg Rafa García al Levante EMV, «Aquest fenomen es denomina «Downburst» o rebentada atmosfèrica. Es tracta d’una tempesta molt perillosa que s’origina quan un corrent vertical d’aire es desploma i descàrrega una gran quantitat d’aigua amb pedra, acompanyada de fort aparell elèctric i ratxes de vent molt potents. La seua vida és molt curta però molt intensa i carrega amb tot el que es troba al seu pas». A Algemesí les ratxes de vent aplegaren als 95 quilòmetres per hora.

Les primeres valoracions estimaven pèrdues per valor d’uns 50 milions d’euros, afectant al kaki i la taronja.

Al mapa es pot vore en color roig els camps afectats per la tronada de diumenge u de juliol, i en verd els camps menys danyats o no afectats.