“Aspire a tindre un govern de 13 regidors, ó 14”

La tensió dels dies previs a les votacions s’ha relaxat. La cara de Marta Trenzano ha passat de denotar preocupació a ser l’espill de la satisfacció. En el seu despatx es respira tranquil·litat i alegria, també responsabilitat afegida. No és per a menys, 4.518 votants, 1.060 més que fa quatre anys, han depositat la seua confiança en ella i no els pot defraudar. Però la socialista no disposa de suficients regidors per a governar en solitari. Els huit representants del PSPV-PSOE de nou hauran de buscar aliances per a formar un govern d’esquerra sense tancar la porta a la inclusió de Ciutadans.

carlos bueno agencia prensa2

Carlos Bueno

Quin és el seu estat d’ànim, calmada, eufòrica…?

– Els resultats han sigut molt bons, però no per a estar eufòrics. Potser si haguérem aconseguit la majoria absoluta sí. El que estic és molt contenta perquè veníem de tindre només cinc regidors i ara hem passat a huit. Els votants han reconegut l’esforç que hem realitzat en estos últims quatre anys i ens han renovat la seua confiança.

Esperava guanyar folgadament les eleccions?

– Érem optimistes, però no ens atrevíem a apostar per quants vots guanyaríem, ni tan sols si estaríem més igualats amb alguna altra força política. Sincerament aspiràvem a aconseguir set regidors perquè pensàvem que la gent sabria veure i valorar els canvis que hem introduït a Algemesí durant el nostre mandat. Al final s’han superat les expectatives.

Per què la ciutadania a votat al PSPV-PSOE?

– Crec que hem complit amb gran part del programa que proposàvem. Evidentment hem governat en coalició i no s’ha pogut fer tot el que haguérem volgut, però la gent ha valorat positivament les prioritats d’este equip de govern, que han sigut: promoció econòmica, partida en la qual augmentarem la dotació en un 59%, en agricultura un 118%, en educació un 33%, en política social un 41%… són canvis que s’han notat a Algemesí. També hem estat al costat de les associacions festives del municipi, com les falles i els bous, i a més hem tingut esdeveniments importants, com la celebració de l’Assemblea de l’ICCN-UNESCO, que ha servit per a promocionar la nostra ciutat. Tot això ha contribuït a disposar de la confiança general dels veïns.

marta trenzano psoe algemesi moises castell agencia prensa2

Marta Trenzano en el seu despatx de l’ajuntament. Moisés Castell/Prensa2

Pel que comenta, intuïsc que formar part d’un equip de govern amb altres partits ha dificultat dur a terme tots els projectes propis del PSPV-PSOE. L’ascens dels socialistes i el descens d’Esquerra Unida i Més Algemesí li dóna ara més força per a realitzar el que pretén?

– El primer que faré és asseure’m a negociar amb la resta de formacions d’esquerres i decidir què volem fer i qui ha de fer-ho. Jo crec que un 80% dels programes electorals dels tres partits estan fonamentats en idees que són molt similars. No serà difícil arribar a un acord sobre les prioritats que necessita esta legislatura. Quatre anys no són suficients per a introduir tots els canvis que preteníem. Ara se’ns ha donat una nova oportunitat per a continuar amb el nostre programa i vull realitzar-lo al costat de la resta de forces progressistes. Aspire a tindre un govern de 13 regidors. Encara que amb 11 ja seríem majoria, millor 13 que 11.

Ciutadans mai ha negat la seua predisposició a pactar amb el PSPV-PSOE

– Per mi podria entrar en l’equip de govern, però s’haurien de donar dos circumstàncies. La primera que el seu cap de llista, Edgar Bresó, entenguera que el projecte que desenvoluparem ha d’estar consensuat per totes les forces d’esquerra, amb la prioritat dels qui tenen més vots, i la segona que la resta de partits progressistes estigueren d’acord en la seua entrada. Personalment no estic per la labor de vetar a ningú i, si Bresó entén quin és el programa que volem aplicar, jo estaria encantada de comptar amb ell. Així, en un equip de 14, seriem més forts.

Ja té projectes immediats?

– Hem de mantindre certes prioritats. En matèria d’inversions hi ha quatre propostes a dur a terme: La piscina d’estiu és prioritària, la va demanar la gent en els últims pressupostos participatius i encara no està en marxa perquè hem hagut d’invertir mig milió d’euros de forma inesperada en el pavelló. També és imprescindible ampliar la Casa de la Música o construir una nova perquè puga albergar al creixent número d’alumnes de música i dansa de la Societat Musical i del Conservatori. I a més cal ampliar el Centre de Salut de la plaça de la Ribera i construir la Residència per a la tercera edat.