més Algemesí: El PP porta a la comissió informativa una declaració del 25N de la FEMP mutilada, però VOX s’absté i la declaració no podrà prosperar.

Josep Bermúdez, portaveu de més Algemesí.- El divendres 24 el PP pretén, suposadament, llegir en l’acte sobre el 25N el manifest que proposa la FEMP, però la realitat és ben diferent. En primer lloc, i fregant l’absurd, pretén que el plenari del dia 30 aprove, a bou passat, eixa declaració institucional a llegir demà. Però tal declaració és una vergonya perquè és la declaració de la FEMP però passada per la censura del PP i VOX. És clar que dreta i ultradreta d’Algemesí, si es que hi ha diferència, senten enyor de la censura franquista que han decidit ressuscitar.

En la declaració que proposa la FEMP apareix quatre vegades l’expressió “violència masclista”, quatre mencions que han desaparegut de la declaració municipal. Quasi el mateix passa amb l’expressió “violència de gènere” que l’han censurada cinc vegades. També han censurat la referència al problema com un problema d’estat, que sembla que per al PP d’Algemesí no ho és.

Semblantment eliminen la referència a l’explotació sexual i la pornografia com a violència de gènere, la referència a l’estat espanyol i el pacte del 2017 com un estat capdavanter contra la lluita de gènere, i la referència a la renovació en aquesta legislatura del Pacte contra la Violència de Gènere. Igualment es neguen, a diferencia del que s’indica al manifesta de la FEMP, a assumir el compromís de continuar implementant projectes locals de conscienciació a l’escola i entre la gent gran, o a implementar projectes locals per a la inserció de dones supervivents de la violència masclista.

El fet que en Algemesí el PP necessite del vot de VOX per treure endavant les seues propostes implica que, al final, el PP ha de semblar més extremista que el partit d’Abascal, i que es veja obligat a practicar eixe tipus de censura neofranquista per acontentar als seus companys, que ni amb això s’acontenten. La sorpresa botà en la Comissió Informativa quan VOX, seguint les directrius del seu líder, anuncià que s’abstenia perquè en el manifest encara es feia referència al Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, pacte al que no estan adherits. Això pillà per a sorpresa de la presidenta del PP, que donava per suposat que els seus socis votarien a favor la seua proposta. Però això és el que passa quan s’alimenta un monstre, que el mostre acaba devorant-te. La situació que ahir visquérem en la Comissió fou lamentable i esperpèntica.

La proposta de l’equip de govern comptà amb el vot contrari de la resta de partits de l’oposició, que proposàrem com a alternativa assumir el text original i no censurat de la FEMP, cosa a la que el PP es negà. El ben cert és que resulta lamentable que un tema que des de sempre ha generat consens, la violència masclista, i que amb anterioritat el PP no havia negat, ara siga negat i genere un dissens absurd. Així les coses és més que evident que Algemesí enguany tampoc comptarà amb una declaració institucional, i que el manifest que si demà es llig el manifest proposat pel PP aquest ni tan sols representarà a la majoria de l’ajuntament.

De continuar la cosa així, al plenari del proper dia 30, on es debatrà l’assumpte, pot perfectament decaure eixa pseudeclaració de condemna a la violència masclista. Si tal i com ha indicat VOX s’absté en el plenari, la resta de partits que volem anomenar les coses pel seu nom, comptem amb més vots que el PP, ja que serien 10 vots contra 8. Per no voler votar la moció de més Algemesí en el plenari passat, el PP s’ha vist absolutament embolicat i rodat en aquest tema.

Així les coses, el PP ha de decidir, si vol que Algemesí compte amb una declaració en contra de la violència de gènere, o nomenar-la pel seu nom i causes, i votar la proposta de restituir el text de la FEMP, o plegar-se a les exigències de Vox i eliminar de la seua proposta la referència al Pacte d’Estat, la qual cosa el deixaria més en evidència. Ell sabrà de quin costat de la història i l’ètica vol posar-se, si del dels negacionistes que no condemnen la violència de gènere, o dels que volem combatre-la.