Les dues formacions presenten la mateixa esmena a la proposta del govern sobre l’IBI per a rebaixar el tipus impositiu i deixar el pressupost de 2017 amb 36.000 euros menys d’ingressos
Segons ha explicat l’alcaldessa, MartaTrenzano, “l’IBI és un impost progressiu que grava el patrimoni, per eixa raó, quan aquest impost puja a qui més afecta és a la gent que té més vivendes i de més valor. És un impost que permet una redistribució de la riquesa equitativa, ja que se li pot cobrar més a qui més té per a després poder invertir més en polítiques socials i foment de l’ocupació i així poder ajudar més a qui més ho necessita”.
Trenzano ha explicat que “entenem que un govern progressista no pot empetitir progressivament el pressupost municipal perquè és necessari tenir recursos per a dur a terme un bon programa de polítiques públiques i oferir serveis de qualitat. És per això que vam proposar pujar el mínim perquè el pressupost de l’any que ve no es vera compromès”.
Segons l’alcaldessa, “no totes les vivendes hagueren vist incrementat el seu impost, solament s’haguera incrementat, mínimament, l’impost deles vivendes de major valor. A més, no deixa de sorprendre’ns que se’ns acuse de dur a terme polítiques neoliberals i que després, en una qüestió de gran importància ideològica com és la política impositiva, s’estiga al 100% d’acord amb la dreta i es condemne als ciutadans més dèbils a tenir menys recursos a la seua disposició”.
La proposta del govern proposava rebaixar tres punts el coeficient per a calcular l’IBI respecte a 2016, la qual cosa suposaria un ingrés de 80.000 euros més en el pressupost de 2017 sense que això supose un gran desemborsament per als contribuents.
PSOE i EUPV situavaen el coeficient en el 0,074 i Més Algemesí i el PP van acabar imposant el 0,073 que congela l’impost.