més Algemesí: L’alcalde mentí en plenari indicant que la festa LGTBI+ va costar 40.000€, que en realitat costà 8.000, a més de manifestar que està pensant el llevar els cartell de l’entrada del poble sobre la violència de Gènere.

Josep Bermúdez, Portaveu de més Algemesí.-  En els pocs plenaris que portem ja ens hem acostumat a veure com el sr. alcalde fa servir les seues últimes intervencions de cada punt per dir desgavells o difondre mentides que ja ningú pot desemmascarar pel simple fet que no podem ja parlar. En el darrer plenari, quan tractàrem el tema de la moció sobre la violència de gènere, es dedicà a desacreditar les polítiques d’igualtat LGTBI+ afirmant textualment que “Gastar-se 40.000 euros en un festival LGTBI simplement per dir que fem el festival LGTBI -no estic dient que no es vaja a fer, eh!-, però 40.000 euros per fer polítiques d’igualtat suposadament, això no és garantir la inclusió.” (Podeu veure l’afirmació fent clic ací)

El seu afany per a desacreditar tot el que s’ha fet abans el porta a sumar-se a una de les estratègies habitual que segueix la dreta política i mediàtica: soltar el que en anglés s’anomenen “fake news” i allò que en valencià sempre hem dit una “bola”. Però les mentides de seguida es descobreixen, i des de més Algemesí desmentim rotundament aquesta “bola” dita en plenari.

Hem demanat a Intervenció que ens facilitara una relació de totes les despeses relacionades amb l’esmentat festival, que se celebrà el dia 17 de juny en la Plaça Major des de les 18.30 hores fins les 2 de la matinada i les despeses del festival (equip tècnic, actuacions, publicitat, merchandising…) ascendiren a una cinquena part del que ha indicat l’alcalde: 7.961 euros. Està clar que el PP, seguint les directrius que li marca VOX, intenta desprestigiar a la gent que lluita per defensar els drets del col·lectiu LGTBI+ i visibilitzar eixa realitat social fent-los passar com uns balafiadors que s’aprofiten dels diners públics. Eixe actuació ha costat el mateix o menys que altres actuacions que es fan en la plaça o en altres festivals per altres motius, però ací es tractava de tenir una excusa per atacar un col·lectiu que la dreta i ultradreta tenen en el punt de mira.

A més d’aquesta mentida la màxima autoritat ha arribat a verbalitzar que està plantejant-se llevar els cartells a l’entrada de la ciutat que indiquen “Municipi Protegit Contra la Violència de Gènere” perquè els considera simplement màrqueting i una falta de respecte a les dones maltractades. Fer-se fotos en obres amb el casc de protecció a l’estil Ayuso no és màrqueting, anunciar a l’entrada del poble que formem part de la Xarxa de Municipis Protegits Contra la Violència de Gènere, sí. El millor de tot és que eixe mateix dia se celebrava en Alzira la X Assemblea d’eixa xarxa, i la Diputació, governada pel PP, continua ampliant-la sumant nous pobles i subvencionant els cartells de conscienciació als pobles que s’adhereixen. La involució del PP d’Algemesí és de tal magnitud que fins i tot va en contra de les línies d’actuació del propi partit, i tot això perquè segueix els dictats de VOX, que és qui mana en Algemesí.

Per això des de més Algemesí demanem al Sr. alcalde, en primer lloc, que isca immediatament a rectificar la xifra que va donar i a demanar perdó per la mentida que ha dit sobre el cost de la festa LGTBI+, i en segon lloc, que frene la involució en polítiques socials en que s’ha clavat i renuncie a llevar el cartell que anuncia el compromís i la pertanyença d’Algemesí a la Xarxa de Municipis Protegits Contra la Violència de Gènere