Joan Baldoví i Lorena Calatayud acompanyaren a Josep Bermúdez en la seua presentació com a candidat.

Més Algemesí.-  El 13 d’abril, més Algemesí presentà oficialment en el Casino d’Algemesí al seu candidat a l’alcaldia Josep Bermúdez. Josep fou acompanyat pel Diputat de Compromís, i candidat a la Presidència de la Generalitat Valenciana, Joan Baldoví, i per l’actual portaveu municipal de Més Compromís, Lorena Calatayud. A l’acte assistiren, a més de membres de llista, militància i públic simpatitzant, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, el de Castelló Óscar Noguera, la candidata de Benifaió per Compromís, Marta Grau, o el Secretari Comarcal de Més Compromís, Edu Gómez.

Lorena Calatayud obrí la presentació amb un parlament molt emotiu i, amb un acte molt simbòlic, passava, materialment, el testimoni de la política valencianista local al nou candidat Josep Bermúdez. La portaveu municipal de Més Compromís destacà la vàlua i l’experiència del nou candidat a l’alcaldia d’Algemesí. Li seguí en l’ús de la paraula Joan Baldoví, que emfatitzà en el seu parlament que allò important en política no són els vots, sinó les conviccions, i que des que era jove s’havia mantés en les seues conviccions valencianistes, i per això es presentava. Després d’explicar que, sense l’impuls i la presència de Compromís en el Botànic, moltes de les decisions valentes no s’hagueren pres, informà de quines serien les tres urgències polítiques que atendria si governa la Generalitat: la de l’atenció sanitària primària, la de l’habitatge -especialment per a joves, i la de l’infrafinançament.

L’acte fou tancat pel candidat Josep Bermúdez, que en una sala d’actes totalment plena, explicà als i a les assistents el que estava en joc en aquestes eleccions. Per a fer-ho, i a través d’un muntatge audiovisual i amb un comandament de televisió en la mà, explicà que el projecte democràtic en Algemesí venia de llarg, de principis del segle XX, quan en Algemesí en 1931 un grup de persones valentes havien polsat el botó de fer avançar Algemesí en la democràcia, tot i que després, per la força de les armes, el franquisme havia polsat el botó d’off. Posteriorment, explicà, en 1979, un consistori plural, tornà a prémer el botó avançar i retornà Algemesí al camí democràtic, però que les alcaldies del PSOE, PP i de nou la del PSOE, havien premut el “pause”, i que ara calia tornar a polsar avançar, i l’única manera de fer-ho era confiar en més Algemesí.

Destacà que ara cal apostar per polítiques valentes, com diu el lema, polítiques pensades per a les persones, polítiques que busquen que Algemesí siga atractiu per a qui viu ací i per a qui vulga vindre a viure. I l’única manera d’aconseguir-ho és fent que més Algemesí estiga en l’alcaldia, cosa que no és impossible, perquè en 2015 hi hagueren ja huit regidors i regidores progressistes al consistori. Acabà la seua intervenció esbossant algunes de les prioritats del seu programa de govern, com la d’aconseguir una residència per a la gent major, construir un recinte firal que compatibilitze descans i diversió -una idea que el partit defensa des de 2011 i que ara tothom assumeix, o la necessitat de crear una Oficina Tècnica d’Impuls del Sector Agrari (OTISA) que dinamitze el motor econòmic d’Algemesí que és l’agricultura.

Josep Bermúdez també aprofità l’acte per a agrair emotivament a Lorena Calatayud aquests quatre difícils anys de lideratge del valencianisme polític local, així com també per agrair a les tretze dones i dotze homes que l’acompanyen en la llista que formen part del projecte, un projecte que no és personal, sinó històric i col·lectiu, i anuncià que, en aquesta ocasió, el valencianisme polític d’Algemesí configurarà una llista totalment paritària i cremallera, de la qual cosa s’enorgullia. L’acte va concloure amb una tertúlia informal amb el candidat i membres de la llista, tertúlia en la que es degustaren fogassetes i mistela.