VOLEM QUE ALGEMESÍ SE SUME ALS MÉS 173 MUNICIPIS QUE DEMANEN LA RETIRADA DELS RECURSOS DE INCONSTITUCIONALITAT PRESENTATS CONTRA EL DRET FORAL
Fa uns mesos que l’Associació de Juristes Valencians (AJV) elaborà un manifest en defensa del dret civil valencià que es veu amenaçat pels tres recursos d’inconstitucionalitat que interposaren tant el Govern de Rodríguez Zapatero com l’actual del Rajoy.
No podem perdre de vista que un dels principals objectius de la Llei Orgànica 1/2006, de Reforma de l’Estatut d’Autonomia, en la que es reconeix als valencians la condició de Nacionalitat Històrica, és restablir la competència sobre el dret privat per als valencians i igualar-nos a la resta de pobles espanyols no castellans (navarresos, catalans, bascos, balears  i aragonesos), i acabar en  tan injusta discriminació que exerceix envers els valencians el govern central.
Aquest, però, en un atac més a la singularitat valenciana, interposà recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei 10/2007, de 20 de març, del règim econòmic matrimonial valencià, contra La Llei  5/2011, d’ 1 d’abril, de relacions familiars (La Llei valenciana de custòdia compartida) i contra la Llei 5/2012, de 15 d’octubre, d’Unions de Fet  de la Comunitat Valenciana. Del primer d’ell fa més de 7 anys i encara no tenim resposta.
El dret valencià,  possibilita donar una resposta àgil, moderna i pròpia  als problemes actuals dels valencians,  i  permet concloure la discriminació que patim com a poble des de fa més de tres segles després de l’abolició dels Furs en 1707, que requerix de forma inajornable, la retirada per part del govern estatal dels recursos d’inconstitucionalitat contra les normes de dret civil valencià.
La bel·ligerància però del poder central contra els valencians no cesa des del segle XVIII. Se’ns vols continuar sotmetent al dret castellà i se’ns nega el reconeixement de la nostra singularitat com a poble amb dret foral propi. El Tribunal Constitucional pot convertir-se, si el Govern  Central no ho remeia, en una nova Almansa. I ja estem farts!
Però no és ja una qüestió merament simbòlica, perquè un pronunciament del Tribunal Constitucional determinant la inconstitucionalitat d’aquestes normes generaria greus conseqüències jurídiques i augment de litigiositat en àmbits tan importants com el règim econòmic matrimonial dels valencians casats a partir del 1 de juliol de 2008, en matèria de custòdia compartida i també respecte de les unions de fet de parelles valencianes. Madrid no ens deixa existir com a poble i fa tot el possible per complicar-nos la vida i subjugar-nos als seu poder.
173 ajuntaments s’han rebel·lat ja contra aquest maltractament, en aquest cas jurídics, i s’han adherid al manifest de l’AJV demanant la retirada dels recursos d’inconstitucionalitat. Algemesí no pot permetre que més de 300 anys després “por justo derecho de conquista” com indica el dret no nova planta, els valencians ens vegem regits per normes jurídiques imposades i que són alienes a la nostra identitat històrica. La valenciana es defensa, entre d’altres coses, recuperant el nostre dret foral. Algemesí ha estat, és i serà un municipi valencià. M+S ALGEMESÍ ha presentat hui una moció per tal que Algemesí s’adherisca a aquesta campanya, moció i adhesió que confiem que siga aprovada en el proper plenari per tots els grups municipals, perquè tots som valencians i volem continuar sent-ho.
Font: Més Algemesí