VOX Algemesí admet que demanà a Barrera que no col·laborara en la Trobada de Muixerangues.

Josep Bermúdez, Portaveu de més Algemesí.-  En el plenari del dia 29 de maig, més Algemesí, PSOE i EU presentàrem una moció conjunta per a reclamar que, o bé es revertira la decisió de Barrera i l’IVC de no col·laborar amb la Trobada de Muixerangues d’Algemesí, o que en cas de no produir-se tal reversió que el President de la Generalitat cesara a un Vicepresident i Conseller de Cultura que no valora un tresor cultural valencià com són les muixerangues, no sols les d’Algemesí, sinó totes, que en són moltes.

No va ser una sorpresa que finalment no donàrem suport a la moció, però sí que va ser-ho la confessió del portaveu de Vox en el plenari, Borja Revilla, tercer tinent d’Alcalde que va admetre, no sols que no s’oposaren ni s’oposen a la decisió de Barrera, sinó que va ser la pròpia Vox d’Algemesí la que li va dir a Barrera que no subvencionara la Trobada. En concret el que va dir en la seua intervenció, va ser “El Vicepresident Barrera, el que està fent és aplicar totes les reivindicacions que ixen d’ací d’Algemesí, i aplica les opinions que ixen d’ací d’Algemesí, i el seu coneixement no ve per la política, sinó pels lligams que té personals i anteriors a la política amb la ciutat d’Algemesí. I està defenent el que nosaltres demandem. Així que enhorabona i que continue així”

Més clarament no es pot dir, “està defenent el que nosaltres demandem”. Així de clar i senzill, fou el propi VOX d’Algemesí qui va sol·licitar a Barrera que retirés l’ajuda, fou el propi VOX d’Algemesí qui preferia fer gastar a la ciutadania d’Algemesí 4.000 euros pel seu odi a la Trobada de Muixerangues d’Algemesí, ja que, tal i com digué no van a consentir que les Trobades servisquen per a “fer país”. Un deliri total i absolut. Tenim una part del govern d’Algemesí -VOX- que admet que demana a la Generalitat que no investisca en les tradicions d’Algemesí, i una altra part -PP- que ho accepta i justifica.

Si les paraules del portaveu de Vox causaren impacte, no menys impacte causà l’actitud del PP d’Algemesí. El Sr. Alcalde, José Javier Sanchis, en compte d’escandalitzar-se i reprovar el comportament deslleial del 3r tinent d’Alcalde, l’aplaudí i acabà també votant en contra de la moció que demanava que es revertís la situació i que es retornés l’ajuda econòmica a la Trobada. De fet va ser clar, per a ell el que plantejàvem “és una xorrada” A més fou clar admetent que “i ara per quatre autobusos vostés volen que jo demane la dimissió del Vicepresident de la Generalitat?”. És evident que PP tolera i consent la deslleialtat de VOX, i que a més no li sembla mal.

Tal i com ja explicàrem en el plenari, no és una qüestió de diners, que Diputació assumisca eixa subvenció no li lleva gravetat al fet que és des del propi Algemesí des d’on s’ha demanat que Barrera no done suport econòmic a la Trobada, és per això que resulta absurd i incomprensible, que mentre que un membre de l’equip de govern demana que una institució supramunicipal no aporte fons econòmics, l’altre, el PP, busque substituir eixe finançament via una altra institució supramunicipal com és Diputació.

Si l’alcalde d’Algemesí fos coherent i vigilara pels interessos del seu poble, i no pels seus personals i pel partit, després del reconeixement públic de tal deslleialtat cessaria de manera fulminant al 3r tenint d’alcalde. Però no, com a “govern de la vergonya” que són, el que ha fet és tancar files amb VOX, encobrir la seua deslleialtat, atacar a qui la denuncia i votar en contra que l’IVC torne a ajudar econòmicament la Trobada.

Com és possible que un Alcalde i una Regidora de Cultura voten que no volen finançament per a un acte que ells organitzen? Com és possible que no els semble greu que el seu soci maniobre a les seues esquenes per a llevar una ajuda a Algemesí? Com és possible que no haja ja destituït al 3r tenint d’alcalde? La resposta és ben senzilla: prima més el mantindre la cadira i servir el partit que defensar els interessos d’Algemesí i de la ciutadania.