La coalició assegura que no s’ha informat el ple de l’expulsió d’Edgar Bresó de Ciutadans i demana destituir els seus assessors.

Compromís.-  Més Compromís reclama la destitució dels assessors de Ciutadans a Algemesí després de conéixer-se que el seu edil, Edgar Bresó, ja no forma part del partit, encara que la seua intenció és la de continuar com a regidor i mantindre les delegacions que el govern local li ha concedit.

Segons assegura Més Compromís en nota de premsa, “el passat 19 d’octubre, Edgar Bresó, regidor electe per la formació política de Ciutadans, informava públicament que havia sol·licitat la baixa del seu partit. A l’endemà la seua formació matriu des de València anunciava que l’havien expulsat. En qualsevol dels dos casos, les conseqüències són les mateixes. La legislació i la jurisprudència ho deixa molt clar: deixar de formar part d’un partit política i continuar ostentant l’acta de regidor comporta no poder gaudir de les facilitats que tenen els grups i implica passar a ser un regidor no adscrit”.

En el seu comunicat es diu que “el Reglament Orgànic Municipal d’Algemesí a l’article 12 indica, a més, que les regidores i regidors que durant el mandat deixen de pertànyer a la candidatura per la qual van concórrer en el procés electoral quedaran automàticament en la situació de no adscrits. I això és, ni menys ni menys el que ha fet el regidor Bresó. Les conseqüències del seu acte són automàtiques i per tant ell és, de manera automàtica perquè així ho diu el nostre reglament, un regidor no adscrit”.