Lluny de voler acabar amb les desigualtats salarials, l’únic objectiu del pla és aconseguir subvencions de Conselleria.

Més Compromís per Algemesí.-  Per molt que el govern d’Algemesí tinga en la boca la paraula transparència aquesta no saben ni el que és. El passat dia 17 de març ens enviaven la convocatòria a la Comissió Informativa per a tractar el Pla d’Igualtat, Pla que deuria estar ja negociat i aprovat. En la proposta d’aprovació s’indicava que “s’han complit els tràmits reglamentaris, prèvia mesa general de negociació”, però entre la documentació no figura ni cap acta ni cap documentació indicant que s’hagués negociat amb els sindicats, ni que s’hagués aprovat, ni quan; i continuem sense saber què ha passat ni sense que el govern ens informe oficialment què pensen els sindicats.

És lamentable que, tot i que el dia 17 el nou regidor d’Igualtat Ximo Rosell signava això de “prèvia Mesa general de negociació”, ens hagem enterat per altres canals que era el mateix dia de la Comissió, el dia 23, quan es reunia la Mesa per a votar el Pla. En eixa votació els dos sindicats més representatius, INTERSINDICAL i CCOO votaren en contra d’eixe Pla, i el tercer, la UGT s’abstingué. Fins i tot ens hem assabentat que un sindicat ha presentat un “vot particular” on explicava la seua oposició. Tal vot devia adjuntar-se a l’acta de la Mesa, i ens l’han ocultat. L’expedient administratiu que va a plenari és evident que no està complet, que als partits ens falta informació i que això impedeix passar el tema a votació, ja que el fet que cap sindicat l’haja votat a favor és molt, molt significatiu, i als polítics no se’ns pot ocultar això.

Però els despropòsits no acaben ací. Trenzano és una negacionista de la bretxa salarial i això es queda clar al llegir el pla aprovat. El passat 8 de març INTERSINDICAL envia a tota la plantilla un vídeo explicant la bretxa salarial existent en l’ajuntament d’Algemesí a l’hora d’atorgar els complements, i ho feia amb dades en la mà. El vídeo acabava amb les lamentables paraules de l’alcaldessa negant que existirà tal bretxa. I el seu negacionisme es nota perquè en 2022 ens han enviat dades econòmiques incompletes, i… les existents són de 2019! Ocultant les dades i donant-ne desfasades clar que es pot negar l’existència de la bretxa. És a dir, ens han enviat un pla que no serveix per a res, no serveix per a fer efectiva la igualtat entre les treballadores i treballadors, i sols serveix per a poder rebre més subvencions. És totalment hipòcrita, voler aconseguir subvencions d’igualtat passant totalment de fer efectiva la igualtat dintre de la plantilla.

I és que el regidor ens indica en la proposta que el Pla sorgeix de l’obligació establerta al articles 45-49 de la Llei d’Igualtat de tenir plans d’igualtat, però s’oblida d’explicar-nos que no està aplicant els criteris establerts als RD 901 i 902 de 2020 que concreten els plans basats en eixos articles. Eixos articles obliguen a tenir un registre retributiu desagregat del personal laboral, a realitzar una auditoria retributiva i a constituir una comissió negociadora paritària entre ajuntament i personal treballador, res d’això han fet.

La intenció del PSOE i d’EU és clara: van a per la pasta a costa de passar per treballar efectivament per la igualtat. Per molt que diguen que el Pla és dinàmic, sabem perfectament el que faran: una vegada complert el tràmit burocràtic guardar-lo en un calaix. Imposar un Pla d’Igualtat al que han votat en contra el dos principats sindicats de la Mesa és anunciar en veu alta que els importat ben poc la igualtat real i efectiva.

Per a MÉS COMPROMÍS PER ALGEMESÍ l’aprovació d’aquest Pla és absolutament irregular per la manca tant de transparència en tot el procés com per no adequar-se aquest a les exigències dels articles 45-49 de la LOI ni als RD 901 i 902 de 2020, i per això demanarem la seua retirada de l’ordre del dia i que s’elabore un nou pla partint de dades actuals i complint el que estableix la legislació.