L’ajuntament deu convocar urgentment als representant dels mercaders per escoltar-los i acordar altres mesures millors, fàcils i realistes que no els perjudiquen.

mercat algemesiMés Compromís.-  Després que el passat dissabte Algemesí es quedara sense el tradicional mercat ambulant per la negativa dels mercaders a fer-lo, a causa de la incomprensible reducció dels llocs a muntar a la meitat, des de Més Compromís considerem que aquesta situació no pot tornar a donar-se. Si realment fos efectiva i necessària per a frenar la COVID-19 al nostre poble li donaríem total suport, però la mesura és arbitrària i gens efectiva, i per això exigim que de manera immediata es deixe sense efecte la decisió i es permeta tornar a muntar el 100% de les parades.

Aquesta decisió ha d’anar acompanyada d’una convocatòria immediata d’una reunió a dues bandes entre les autoritats i tècnics municipals, i els representants de l’Associació de Venedors Ambulants per tal de poder consensuar-ne d’altres mesures que puguen millorar la seguretat sanitària del mercat ambulant. Com ja apuntàvem en el comunicat del mateix dissabtes ampliar la superfície del mercat, augmentar el nombre de policies o implicar més a Protecció Civil són, no sols mesures realistes i fàcils d’implementar, sinó mesures més eficaces per al que es pretén.

Després d’haver sondejat l’opinió de diversos mercaders el que tenim clar és que ells són els primers interessats en que el mercat siga un lloc segur, en primer lloc per la seua pròpia salut, i en segon perquè, sols si és així, podran continuar guanyant-se el seu pa. Estarien disposats i encantats de parlar com millorar la seguretat per a ells i la clientela, però per al parlar-ho els han de convocar. No entenem com una mesura tan dràstica es va prendre sense cap tipus de diàleg ni consulta. Això sols es pot fer des d’una concepció autoritària del poder, no des d’una democràtica.

Per la nostra banda, i tal i com estan les coses, amb unes relacions totalment trencades, ens oferim per a ser mediadors entre l’equip de govern i els mercaders i resoldre aqueta situació per al proper dissabte. El conflicte no es pot enquistar més i s’ha de resoldre ja, permetent que es munten el 100% de les parades.