naranjasDestinarem els recursos necessaris per a la creació d’una Oficina Técnica de Modernització i Impuls del Sector Agrari.

Tots sabem que el motor de l’economía d’Algemesí el mou en gran part el sector agrari  i si aquest sector està débil el benestar de la ciutat es ressent. Fa uns anys experimentarem la crisi de la construcció però ara estem patint greument la crisi agrícola i axò generarà un perjudici molt greu a l’economia d’Algemesí.

L’any passat Més Algemesí apostà per l’Oficina Tècnica Econòmica d’Algemesí, OTEA, creada per a diagnosticar les carències i mancances del teixit industrial, empresarial i de comerç d’Algemesí, per a després poder implementar les accions necessaries per a reactivar l’economía del poble. A diferència de l’equip de govern, que no volia el model que finalment s’ha implantat, nosaltres apostàrem pel model d’OTEA actual, gestionat per Empal i Acsa. I la nostra aposta, que era la mateixa que la de les associacions empressarials i comercials, està funcionant molt bé, i poc a poc els resultats ens demostren que paga la pena posar tots els esforços possibles per a maximitzar la nostra economia local. Malgrat la crisi.

Calen solucions tècniques per a eixer de les crisis, i no sols voluntarisme. Per això hem de posar en marxa una iniciativa semblant per a encarar una crisi que no s’acaba en el sector agrícola, una crisi que està arruinant als nostres llauradors i productors i està castigant a tot el poble d’Algemesí. Però volem donar un missatge d’esperança i apostar per una oficina semblant a la de OTEA, per a reactivar, modernitzar, i impulsar el sector agrari. Que s’assessore a qualsevol agent agrícola (llaurador, productor, estudiant, treballador…) per a implementar noves técniques, per a obtindre ajudes i subvencions, per a fer més sostenible econòmicament l’activitat agrícola, per a ajudar a generar noves PIMES en el sector…

Aquest organisme que hem anomenat OMISA (Oficina de Modernització i d’Impluls del Sector Agrari),  junt a OTEA, treballaran per a crear sinergies en tots els sectors econòmics. No és una promessa, és un compromís ferm que farem realitat de presidir l’ajuntament.

El camp necessita no paraules, sinó fets, i nosaltres hem demostrat i demostrarem que som dones i homes d’accions, i aquesta serà una de les primeres accions que posarem en marxa, juntament amb la convocatòria de beques específiques per aquells joves de la nostra ciutat que opten per cursar estudis de FP agraris. Beques de transport i material mensual que els animen a veure en el camp una alternativa de futur, tant per a ells i elles, com per al conjunt de la ciutat.

Més Compromís