ritus de pas l 8 d’abril tindrà lloc una desfilada d’indumentària femenina associada als rituals de naixement, noces i mort, al temps que s’inaugurarà una nova exposició a la sala dedicada a Carmen Insa.
En la mostra i la desfilada, comissariades per Guillem Alventosa Talamantes, participaran de manera altruista 40 models, 12 perruqueries i 7 centres d’estètica amb el suport fotogràfic de Pepe Talamantes i el musical de Rubén Catalá. Un projecte multidisciplinari que demostra l’interés integrador de diferents disciplines al voltant d’un muntatge museogràfic  amb poc pressupost però amb gran participació popular, ja que sense la implicació de tots els col·laboradors seria impossible de dur a terme 
L’exposició girarà entorn les cerimònies rituals de pas, moments de transició entre les diferents etapes de la vida de l’individu: infància, adolescència, joventut, adultesa i ancianitat amb peces originals, cessions de fons personals, reconstruccions i vestits del Fons de la Casa INSA. Volcades, vestits de dol, fotografies, vestits de noces, vestits de posta de llarg, dama d’honor… Tot formarà un conjunt amb el qual es podrà viatjar a través del temps per entendre el moment socio-històric que acompanyava aquests ritus partint de les primeries del segle XX.
Junt amb la inauguració de la exposició es podrà veure una desfilada històrica que partirà de 1900 fins a l’actualitat i versarà entorn al ritus de noces. En ella es podrà veure una posada en escena amb un conjunt de 40 models femenins i masculins, descobrint l’evolució de la silueta amb explicacions del comissari de l’exposició, per entendre la raó de ser del vestit de nuvi/núvia i com ha anat canviant fins l’actualitat, amb música que ens evocarà aquells moments més íntims dels nostres besavis, avis i pares.