XVII trobada de muixerangues muixeranga d'algemesí nova muixeranga la veu d'algemesíLa Trobada de Muixerangues tindrà com a protagonistes  les colles castelleres “Els Bordegassos” de Vilanova i “Sant Pere i Sant Pau” de Tarragona, a més de les dos muixerangues amfitriones d’Algemesí, “La Nova Muixeranga” i “La Muixeranga d’Algemesí”.
Els actes de la Trobada començaran dissabte a les sis de la vesprada amb l’actuació a la plaça Sant Jaume dels grups de dolçaina i taball conjuntament amb els de gralles i timbals que interpretaran música tradicional i de festa.
Les quatre colles començaran a actuar a les set de la vesprada, com és habitual, per torns.
La Nova té previst alçar figures de cinc i sis altures. D’entre les més significatives del repertori, la Sisena, l’Alta de Cinc, la Tomasina, la Canya, La Trobada o el Pilar de Cinc.
La jornada es tancarà amb quatre pilars formats cadascun d’ells per muixeranguers i castellers, com a símbol de germanor i pinya.
La Nova Muixeranga porta de convidats a la colla de Vilanova “Els Bordegassos”. Aquesta colla va nàixer fa 46 anys  com a la primera de Vilanova i la Geltrú. Igual que La Nova Muixeranga, va ser la primera en integrar la dona als castells. Això va generar una nova tècnica de fer torres, molt més lleugeres, que es va estendre per tota Catalunya.
L’altra colla castellera, convidada per «La Muixeranga d’Algemesí» són la Colla de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona. Aquesta agrupació va nàixer l’any 1990 i molt prompte van assolir set i huit altures.
La Trobada ve realitzant-se des de fa dèsset anys durant els quals han actuat a la plaça d’Algemesí més d’una trentena de colles muixerangueres o castelleres, des de Perpinyà fins a La Ribera o  El Camp de Túria.
Font: nova muixeranga