El passat mes de juliol, en este mateix periòdic publicàvem un reportatge de El Carrascalet. Els seus veïns es queixaven de que al barri s’estan instal·lant noves famílies que es dediquen suposadament al negoci de la droga que ocasionen problemes de convivència. S’escolten escàndols, ha augmentat la inseguretat, es multipliquen les destrosses urbanes…

Carlos Bueno.-  El problema de la droga té difícil solució. Lamentablement Algemesí ostenta el trist rècord de ser la ciutat més important de València en el que a venda de substàncies estupefaents es refereix, i el punt calent del “negoci” s’ha situat des de fa temps en El Raval, un barri que sembla estar quedant-se xicotet per als delinqüents, molts d’ells okupes arribats des d’altres localitats que se sumen als camells “de sempre”.

Desconec el motiu de ‘l’efecte cridada’ que té Algemesí per als qui es dediquen a l’activitat, però, si no volem que la inseguretat vaja en augment, les Administracions han de prendre cartes en l’assumpte. Un major control dels empadronaments i més presència policial semblen bones accions per a començar, perquè, de moment, l’única cosa que s’ha produït és un increment de delictes.

En l’últim mes en El Raval han succeït rinyes entre clans familiars, una d’elles amb l’amenaça de venjança amb reforços arribats des de Gandia, en una altra va haver un apunyalament… es va propinar una pallissa brutal… i ja s’ha arribat al consum de drogues a plena llum del dia i a la vista de tots en l’estació de RENFE. La policia ha desarticulat una organització dedicada al tràfic i ha dut a terme diverses detencions per vendre substàncies pel mètode de “telecoca”, però no és suficient.

Creix el número de “camells” i puja la delinqüència, també els perills per a la salut i la integritat dels nostres joves, no ho oblidem. Per a organitzar robatoris, els clans tenen gent que es dedica a observar els costums i horaris dels algemesinencs i, per descomptat, dels agents policials. Les sostraccions en supermercats han augmentat notablement. L’objectiu són les carteres de les clientes i també determinats productes de les prestatgeries que els lladres després poden vendre o canviar.

Hi ha qui apunta a la relaxació de la Policia Local com una de les causes del problema, bé per ordres superiors o per falta de personal. Uns altres assenyalen que la Policia Nacional està compartida amb Alzira, la qual cosa resta presència en el nostre municipi. El que sembla evident és que alçar la mà només aconsegueix que el problema cresca, i eixe problema al final acaba afectant a tots.