més: L’ajuntament contraprograma el patrimoni immaterial: discomòbil entre processons.

Josep Bermúdez, Portaveu de més Algemesí.-  Tenim una Festa que és enveja de molts pobles, una Festa Patrimoni Immaterial de la Humanitat que consisteix en tres processons que es realitzen entre el dia 7 i 8 de setembre. En elles participen milers de persones, moltes d’elles joves. Engrandir la Festa i assegurar la pervivència implica ampliar fer més actes al seu voltant els dies anteriors o posteriors, d’això no tenim dubte.

De fet més Algemesí portava en programa el fer dos caps de setmana de macroconcerts en setembre que havíem anomenat com a #MAEDÉUFEST, macroconcerts pensat per no interferir amb la pròpia dinàmica de la Festa, cosa que sí que passa amb aquesta proposta. La Processó de les Promeses del dia 7 ve a acabar allà la 1 de la matinada del ja dia 8. La Processoneta del matí es comença a les 10. Posar entre mig una discomòbil als afores del poble que vinga a acabar al voltant de les 4 del matí és contraprogramar i/o boicotejar la pròpia essència de la Festa.

Hi ha molts dies per a fer eixa discomòbil sense que interferisca amb la Festa, sinó que la complemente. Es podia fer el cap de setmana anterior o el posterior, com per exemple el dissabtes dia 9 per la nit o el dia 6 després del concert de la banda. Però fer-ho el 7 per la nit és un menyspreu a la gent jove que participa en la Festa. Els i les joves que participen en els bastonets, muixerangues, tornejants… han de triar entre la discomòbil i no eixir -o no eixir en condicions- al dia següent? Eixa joventut que és la que sosté la Festa és precisament en la que menys s’ha pensat, i és en la primera que caldria pensar.

Encara estem a temps de canviar eixe despropòsit i ocurrència, i per això des de més Algemesí demanem a l’equip de govern trellat i que reprograme eixa discomòbil per a qualsevol altres dia -dia 9 per exemple- que no interferisca en l’essència de la nostra Festa, és a dir en els processons.