Es quadrupliquen els controls policials respecte a la campanya de l’any anterior. S’han recuperat quasi 12.000 quilos de taronja robada.

LVA.-  La Policia Local d’Algemesí continua intensificant la seua presència en el terme municipal dins del compromís de l’equip de govern per garantir la seguretat durant la campanya de recol·lecció citrícola.

En este sentit, de l’1 de setembre al 15 de gener, s’han realitzat 43 controls policials en l’àmbit rural, enfront dels 11 de la campanya anterior.

Gràcies a estos controls, s’han identificat 30 persones sospitoses i s’ha aconseguit recuperar 11.868 quilos de taronja robada. A més, en un d’ells, la Policia Local va poder detectar la venda de la fruita a un magatzem d’una localitat veïna, el que va destapar el robatori de 21.000 quilos de cítrics furtats, el que va culminar amb l’actuació de l’equip ROCA de la Guàrdia Civil.

El Comissari en Cap de la Policia Local, Erich Vanacloig, ha mostrat el seu agraïment a la plantilla de la Policia Local per la seua implicació i efectivitat, atés l’increment d’hores de presència en el terme municipal i els resultats satisfactoris en els diferents controls i intervencions.

També ha volgut destacar «la col·laboració que, tant la Policia Nacional com la Policia de la Generalitat, estan prestant al terme municipal d’Algemesí, així com la coordinació entre els tres cossos policials a l’hora de facilitar a l’agricultor el fet de denunciar, ja que s’ha coordinat a través de Copal».

Cal recordar que, en l’inici de la campanya, es va establir un protocol de comunicació directa amb Policia Nacional i Policia Local a través de Copal, per tal que el llaurador poguera canalitzar les seues sospites o denúncies d’una forma ràpida, el que ha permés actuar de forma més efectiva.

A banda d’això, la labor de la patrulla mediambiental de la Policia Local és fonamental des del punt de vista preventiu, de la seguretat de les persones i per a la conservació del medi rural. Així, s’ha intervingut en 41 incendis en camps i marges de camins rurals, han auxiliat 16 persones en el terme i intervinguts en 6 casos de vessaments il·legals.

Per estrany que puga paréixer, la labor d’esta patrulla no sols es limita a l’àmbit estrictament rural, sinó que també intervé en l’educatiu, ja que s’han produït 19 intervencions en camins i terme rural amb menors (absentisme escolar, botellada o incidències en la via).

Quant a la seguretat viària, s’ha acudit a 13 accidents de trànsit i sancionat 4 persones per conducció negligent i delictes contra la seguretat viària.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Kiko Reinoso, es mostra satisfet amb les estadístiques, però considera que s’ha de continuar reforçant la plantilla per a ser, si cap, més eficients encara. «Acabem de consolidar dues places d’agent i incrementar la plantilla en quatre més, i ja estem iniciant el tràmit per a la convocatòria de 10 noves places i un inspector. Suposa la major estabilització i increment simultani de la plantilla dels últims anys».

Per a l’alcalde d’Algemesí, José Javier Sanchis, «és de vital importància intensificar la presència policial en el terme rural per tal de garantir que als nostres agricultors no se’ls furta allò que tant els ha costat treballar, i en eixe sentit el compromís de l’equip de govern és ferm i este és el model policial que volem. Ens vam comprometre amb els agents agraris i estem complint», ha manifestat.