miquel alandete mundial reinoso la veu d'algemesi

Alandete i Portillo disputen la victòria i el corredor valencià és netament superior en l’esprint.


Miquel Alandete va aconseguir ahir a Cantàbria el que probablement era l’únic campionat de prestigi que encara no tenia. Alandete completa amb el maillot de campió d’Espanya un palmarés en Junior, Elite i Master on hi ha campionats autonòmics en ruta i pista, triomfs en la Challenge de la Comunitat Valenciana, la Copa d’Espanya de ruta, el Campionat del Món de fons en ruta i ara el Campionat d’Espanya de ruta. El corredor d’Algemesí va ser fa uns quants anys bronze en el Campionat d’Espanya però mai havia pogut endur-se l’or en cap de les seues participacions.
El campionat dels M40 arrancava des de l’estació d’esquí d’Alto Campoo el dissabte 3 de setembre, a  les 12.30 del migdia. Després d’alguns intents i escaramusses per trencar el grup de 170 ciclistes que havien començat la prova, Frederic Ivars, Salvador Fortea i Miquel Alandete, els tres de la selecció valenciana, aconseguien infiltrar-se en una escapada de 15 corredors que es formava en el km 20. El ritme era alt i els escapats col·laboraven per intentar distanciar el grup perseguidor. Els integrants de la selecció valenciana, ben coordinats i amb objectius clars, col·laboraven per davant per consolidar l’escapada i alhora controlaven el grup per darrere per evitar escapades perilloses.
La diferència dels 15 escapats no superava el minut i mig quan s’encarava la gran dificultat del Campionat, la pujada a Montesclaros, amb rampes de més del 10% en els primers dos quilòmetres. Ivars era el primer a declarar la guerra total en el port mentre la resta dels integrants del grup d’escapats intentava neutralitzar-lo. Alandete protegia el seu company de selecció i deixava que els perseguidors es cogueren una miqueta abans d’arrancar en solitari, superar els ciclistes que feien de pont i connectar amb el seu company. A pesar que els dos valencians s’entenien perfectament, Raúl Portillo connectava després del port, en una zona de trencacames, amb els dos escapats. Portillo i Ivars disputaven la categoria M40A i Alandete ja havia assegurat la medalla d’or dels M40B. Raúl Portillo, campió de la categoría Master en 2014 i 2015 no volia companys d’escapada. A causa del desgast en el port i el treball per augmentar les diferències, Ivars es despenjava del trio en un dels atacs de Portillo, quan quedaven només 10 km de cursa. Ivars havia format l’escapada en el port i havia demostrat una gran fortalesa per consolidar-la, però cedia perquè començava a patir rampes. Quedaven per davant només dos corredors, Miquel i Portillo. Alandete, que de cap manera volia permetre que Portillo xafara el primer la ratlla de meta, aguantava amb ofici els seus atacs i el superava amb facilitat en l’esprint final. Frederic Ivars arribava tercer a 39 segons després d’una gran carrera i els primers perseguidors, que mai van tindre opcions de connectar amb els primers, a més de minut i mig.