El bomber algemesinenc Miquel Tortosa, junt a altres 13 companys, tractarà de batre el rècord Guinness de distància vertical en metres de desnivell positiu durant 24 hores.

LVA.-  El dissabte 23 i diumenge 24 de març, a Saragossa s’intentarà completar la major distància vertical recorreguda en metres de desnivell positiu durant 24 hores de manera ininterrompuda.

Miquel Tortosa, Caporal de bombers de l’Ajuntament de València, junt a altres 13 companys de diferents parts d’Espanya, tractarà de batre el Rècord Guinness a partir de les 10:00 h. del pròxim dissabte. Es tracta d’una fita a l’abast de molt pocs i que tindrà una fi solidària, consistent a ajudar a la “Asociación Pequeños Corazones de Aragón”, que treballa sense ànim de lucre ajudant a xiquets amb cardiopaties congènites i adquirides.

L’intent tindrà lloc en l’edifici “Torre del Agua” de la Expo 2008 de Saragossa, que compta amb una altura de 68 metres que equival a 25 plantes. Tot això amb motiu del Patró de bombers Sant Joan de Déu, que va ser el 8 de març, i amb la mirada posada a Saragossa 2026 com a seu Europea de l’Esport.

El repte va sorgir fa un parell d’anys, quan un grup de bombers espanyols va saber que existia el rècord i que el tenien els companys d’Austràlia establit en una altura de 20.000 metres. En principi es va voler organitzar en la població d’Almeria d’El Ejido, però per problemes de logística no es va poder dur a terme.

L’intent presenta una gran complexitat més enllà del purament esportiu, ja que també són necessaris uns exhaustius requisits de logística per a poder certificar que s’ha superat el rècord amb èxit. D’esta manera, es necessita comptar amb testimonis independents que no guarden relació amb cap dels bombers participants, així com amb testimonis especialistes vinculats a l’esport per a cronometrar els temps. A més, també ha sigut necessària la participació d’un topògraf per a mesurar l’altura dels diferents pisos i de l’altura final.

En total seran 40 persones entre jutges i testimonis els qui s’encarreguen de certificar este intent, ja que també necessiten rotar per no permetre’s que estiguen molt temps en el mateix lloc perquè no perden l’atenció. Tot això sense oblidar-se de l’ajuda de l’Associació de Bombers de Saragossa, de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Saragossa i de l’escola de fisioteràpia, a més de comptar amb un servei de nutrició «molt específic» per a la prova arribat des del Centre de Nutrició per a la Salut i l’Esport d’Almeria.

L’equip de 14 bombers que lluitarà per batre el rècord és molt complet, amb atletes molt explosius i altres de l’ultrafondo, ja que una prova de 24 hores es converteix en una carrera de resistència.