El compositor i director d’orquestra d’Algemesí va morir ahir 12 d’octubre als 80 anys d’edat, i la missa ha tingut lloc hui dijous a les 11.30 a l’Església de Santa María de la Mar de València.

LVA.-  Nascut a Algemesí en 1942, Adam Ferrero va ser un dels grans mestres de les bandes de música valenciana, compositor d’obres icòniques, autor de llibres, també locutor de ràdio i director de desenes d’agrupacions musicals. Amb ell se’n va un dels màxims referents de la música de banda de les últimes dècades.

Era autor de centenars de composicions corals, de cambra i orquestrals, encara que és la música per a bandes on va desenvolupar gran part del seu talent. Entre les seues composicions més reconegudes destaquen ‘Danses Valencianes’ (1978), ‘Homenatge a Joaquín Sorolla’ (1987), la ‘Suite Fallera Major’ (1992), ‘Terra Mítica’ (1999) o l’himne en record a les víctimes del covid per encàrrec de la Generalitat.

En la seua faceta de director, Adam Ferrero ha sigut mestre en agrupacions musicals d’Énguera, Benifaió, Cullera i Llíria entre altres, així com dins de l’Exèrcit en les bandes militars de València, Sant Sebastià i Madrid.

Per altra part, Adam Ferrero era acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles arts de San Fernando de Madrid, rector de l’Acadèmia de la Música Valenciana i membre de Mèrit de la Fundació Carles III. Posseïa la medalla i encàrrec de la Reial orde de San Hermenegildo, concedida pel rei Juan Carlos I, i era doctor Honoris causa per la Universitat de Sídney (Austràlia).

Adam Ferrero va obtindre premis nacionals de composició tan prestigiosos com el Joaquín Rodrigo, el Manuel Palau, Mestre Vila de Madrid (Internacional), el premi de la Fundació Espanyola de la Vocació en Composició i Direcció d’Orquestra. A Nova York se li va concedir el Order of Merit per la seua contribució al món de la música, la Batuta d’Or de l’Havana o la Medalla d’Or del Mid West de Chicago, i les seues obres han sigut estrenades a tot el món.