taula inforatge jovi esteve  fotoperiodismo valencia agencia de prensa valencia prensa valencia comunicacion periodismo marketing publicidad diseño carteleria carton pluma video corporativo agencia prensa2 moises castell carlos bueno la veu d'algemesíEl regidor elaborà un plec destinat a pagar 405€ mensuals per obtenir la mateixa informació que tenim de bades al mòbil. no tenim ni prediccions locals concretes, ni alertes meteorològiques per a situacions com les de falles.

Aquest estiu eixí a concurs la gestió de la pàgina web municipal sobre l’oratge, del manteniment de l’estació meteorològica municipal instal·lada a l’ajuntament, i dels avisos i previsions municipals. Però com que l’equip de govern passa de treballar-se els temes va treure el plec de fa anys sense especificar què es demanava i sense incorporar els nous serveis que ja teníem i que ara s’han perdut. Com que l’únic criteri d’adjudicació era l’econòmic les millores de serveis que qualsevol empresa oferira no es valoraven. L’únic criteri fou donar-ho a l’empresa més barata tot i que no fera més que reproduir la predicció d’AEMET. I això és el que ha passat.

Si visitem l’apartat de predicció de la pàgina municipal veurem que qui signa la predicció és AEMET. La predicció que AEMET o el telèfon mòbil ens facilita gratuïtament cada dia, a Algemesí li costa 405€ al mes. Bon negoci! Així doncs hem passat de tenir a la web una predicció escrita i personalitzada, que fins i tot tenia en compte les diferents zones climàtiques del terme, a tenir una “predicció” basada en dades i dibuixets que l’usuari ha d’interpretar què significa.

Però l’altra part del contracte, la de bolcar les dades de l’estació meteorològica a la web tampoc s’està fent bé tal i com ara en falles hem pogut comprovar. La pàgina web local algemesialdia.com ha contractat els serveis de predicció meteorològica de l’empresa local inforatge que compta amb una estació meteorològica pròpia a Algemesí. Si comparem la informació relativa al 2 de març descobrim que l’ajuntament informa que la velocitat màxima del vent fou de 30’6 km/h, mentre que inforatge informa que la ràfega màxima d’eixe dia és de 79.6 km/h. Si comparem la informació d’aquestes festes observem que la velocitat màxima del dia 17, segons el servei municipal, és de 25’9 km/h, front als 51’8 km/d d’inforatge, que és el doble de velocitat. És evident que una de les dues pàgines proporciona informació errònia, però quina? No cap dubte que la municipal, ja que si anem a l’estació d’AEMET més propera, la de Polinyà del Xúquer, descobrirem que allí la ràfega màxima allí registrada el dia 17 fou de 48 km/h.

La web municipal no proporciona doncs una informació clara ni fiable sobre el vent, ja que no recull ni distingeix la velocitat del vent de la ratxa màxima. I això no és una qüestió menor de cara al tema de les assegurances. Sense informes ni dades correctes del vent a Algemesí els afectats ho tenen pitjor per reclamar els danys. De fet abans el ciutadà podia sol·licitar a l’ajuntament un certificat oficial de la incidència meteorològica, certificat que li facilitava la tramitació davant l’asseguradora. Ara ja no ho pot fer, tot i que sí que el pot sol·licitar a inforatge a través d’algemesialdia.com. Cal afegir que tampoc s’ofereixen ja alertes als responsables polítics, ni als serveis municipals d’obres o policia, els avisos personalitzats davant alertes de vent per a retirar llums, bastiments… o per engegar el protocol davant onades de fred. En l’actualitat tenim menys prevenció davant perills.

Des de M+S ALGEMESÍ considerem que l’actual equip de govern, responsable per no haver elaborat un bon plec, no pot continuar pagant més de 400€ mensuals per una predicció no concretada per al municipi, sense servei d’alertes ni consulta i que a més ofereix una informació meteorològica errònia que no serveix al ciutadà per a les seues reclamacions. Així doncs aquest govern ha de fer el que pertoque per no tirar els diners de la ciutadania, que és el que està fent ara. I si el problema no té solució caldrà plantejar-se si no pertoca rescindir l’actual servei que serveix per ben poc.