WhatsApp Image 2018-01-03 at 20.05.18En octubre de 2015 M+S Algemesí presentà una moció per a recordar a les 26 víctimes locals del vol IB 602 que moriren contribuint al benestar econòmic del nostre poble.
El 7 de gener de 1972 en terres d’Eivissa s’escrivia una de les pàgines més tràgiques de la història més recent d’Algemesí. El Vol IB 602 de la companyia Iberia s’estavellava amb 104 persones a bord, 26 d’elles d’Algemesí. Malgrat estar parlant d’Eivissa no es tractava de turistes, sinó de peons de la construcció que anaven a treballar.
Durant 46 anys han estat les seues famílies qui els han recordat i honorat. A partir del dia dia 7 serà tot el poble d’Algemesí qui ho faça a través d’un monument que fa més de dos anys que demanàrem. Era una petició, que M+S ALGEMESÍ incorporà en 2015 al seu programa electoral, petició que ens feren alguns familiars i coneguts de les víctimes. Aquelles persones perderen la vida per anar a un altra terra, paradoxalment, a guanyar-se la vida i a mantenir a les seues famílies. Van ser molts els algemesinencs que han treballat en la construcció a les Illes Balears, i fent-ho no sols mantenien a les seues famílies sinó que aportaven riquesa al nostre poble. Algemesí, com a municipi, els devia aquest tribut. Aquells conciutadans que moriren per guanyar-se el pa no podien restar eternament en el pou de la desmemòria.
No cal dir que ens hagués agradat que aquesta reivindicació és veiés acomplida molt abans. En octubre de 2015, a l’inici de la legislatura, M+S ALGEMESI presentava una moció per a reparar aquesta injustícia històrica, aquest oblit imperdonable, però benvinguda siga aquesta reparació. Certament en 2017 hagués pogut estar però no semblava una prioritat de l’actual govern. En juliol, quan tots els partits pactàrem el destí de romanent, incloguérem la partida que ho fes possible. Ja no és podia demorar més.
En el dia que es compliran 46 anys del tràgic accident que mata a 26 veïns nostres un monument que concebé Leonardo Borràs, qui perdé un familiar en l’accident, veu la llum de la mà de l’arquitecte local i col•laborador habitual seu Josep Carrasco. El monument que inicialment es barallà ubicar al cementiri és troba finalment ubicat a la plaça del Pla, en la part més pròxima al Parc Bernat Guinovart. S’ha buscat aquesta tranquil·la ubicació per tal que es puga crear un espai de reflexió i recolliment.
El dia 7 de gener a les 11 hores és procedirà a la seua inauguració i els regidors i regidores de M+S ALGEMESÍ estarem al costat dels familiars amb la satisfacció de saber que hem contribuït a saldar aquest deute que tenia Algemesí.
In memoriam.
Font: Més Algemesí