Algemesi no va sol·licitar en 2016 la subvenció de la conselleria de transparència per a activitats i xerrades sobre el dret civil valencià. No volem que torne a passar.
M+S ALGEMESÍ demana a l’equip de govern que no deixe passar novament l’oportunitat que sí va deixar l’any passat. En 2016 la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació va treure per primera vegada una línia de subvencions per a ajuntament i mancomunitats per tal que aquests feren divulgació tant l’estatut d’autonomia com sobre el nostre dret foral. Donada la poca iniciativa i interés que té l’actual govern per obtenir recursos per a Algemesí deixaren passar l’oportunitat.
Enguany no volem que torne a passar el mateix i per això esperonem a la Sra Alcaldessa, regidora a més de Transparència, per a que no desaprofite novament l’oportunitat i demane aquesta subvenció. Cal recordar que som l’únic territori amb dret propi de tot l’Estat que a hores d’ara no té un dret civil propi vigent perquè el Tribunal Constitucional el tomba sistemàticament. Sembla ser que des de Madrid ens consideren inferior a bascos, catalans, aragonesos, balears, gallecs o navarresos. Això ens obliga a ser regits en l’àmbit civil per un dret completament alié a les nostres tradicions, el dret castellà.
Possiblement aquesta situació es dega, en part, al desconeixement pels propis valencians que tenim un dret civil foral, un dret civil foral molt més modern i avançat que el dret comú castellà. Si no el coneixem no el podem estimar i reclamar. És per això que es fa imprescindible que l’ajuntament d’Algemesí demane aquesta subvenció i treballe conjuntament amb l’Associació de Juristes Valencians per a portar a Algemesí una sèries de ponents que ens instruisquen sobre l’Estatut, sobre les lleis valencianes que protegeixen al menor, sobre les lleis valencianes relatives a la famílies i les unions matriomonials, a la custòdia compartida, a les herències i successions…
Esperem que la nostra alcaldessa i el seu equip demostren en aquesta ocasió més sensibilitat que la que demostraren temps enrere envers l’adhesió d’Algemesí al Manifest en defensa del Dret Civil Foral Valencià que promovia l’Associació de Juristes Valencians. Durant mesos tingué damunt de la taula aquesta proposta que li fou explicada i presentada en persona, però no fou fins mig any després que M+S ALGEMESÍ presentà una moció al respecte que es va a aprovar.
Esperem que enguany els responsables de conduir l’ajuntament es posen les piles, donen les ordres oportunes als tècnics, ja que sense eixes ordres ells no són qui per sol·licitar la subvenció, i presenten el projecte per a la subvenció. Esperem doncs veure aviat a Algemesí entre els beneficiaris d’aquestes ajudes i poder conéixer al nostre poble els avantatges i virtuts del nostre Dret Civil Foral. De fet voldríem no sols conéixer-lo, sinó gaudir-lo, encara que per això fera falta canviar la Constitució que ens discrimina i impedeix usar-lo.
Font: Més Algemesí