Xop xopera original bosc de ribera la veu d'algemesi

Xop abans de ser tallat


Xop xopera tallat 2 bosc de riebra la veu d'algemesí

Xop després de ser tallat


 
 
 
ALGUNS IRRESPONSABLES TALLEN BRUTALMENT UN XOP SINGULAR DEL BOSC DE RIBERA, UN PARATGE PROTEGIT PEL PGOU, I ALTRE INDIVIDU ES DEDICA A CAÇAR-HI EN LES SEUES PROXIMITATS
M+S ALGEMESÍ demana que s’obriguen unes investigacions per aclarir els dos fets greus ocorreguts al Bosc de Ribera de l’antiga desembocadura del Magre -l’antiga Xopera- dels quals hem tingut coneixement aquest cap de setmana. No podem oblidar que aquest és l’únic bosc de ribera existent a la comarca.
El primer d’ells, i més preocupant, és la salvatge poda furtiva i il·legal que alguns inconscients han fet d’un bell xop mig tombat que era apreciat per molts algemesinencs. No se sap ben bé perquè algú ha decidit que gran part de les branques d’aquest arbre molestaven i ha decidit podar-lo salvatgement. possiblement per accedir a una platja fluvial. Aquesta actuació no ha estat feta per treballadors municipals ja que hem preguntat si es tractava d’alguna actuació programada i ningú sabia res. Es tractava d’un arbre que tot i estar tombat tenia molt bona salut. La poda ha estat de tal magnitud que experts en botànica consultats ens han dit que, tot i que l’arbre continua viu, cap la possibilitat que no torne a recuperar-se. El paratge del Bosc de Ribera és un paratge de gran valor ecològic protegit al PGOU pel seu interés ambiental, i en el qual està prohibit qualsevol tipus d’intervenció d’aquest tipus, De fet al plenari del mes de juny augmentàvem l’extensió i la protecció d’aquest paratge per tal de demanar de la Conselleria la seua declaració com a Paratge Natural Municipal.
Tal i com podreu observar en les fotografies que us adjuntem, l’agressió a aquest arbre ha estat brutal. És per això que demanem que s’obriga una investigació policial per a descobrir, si és possible, els responsables d’aquest atemptat ecològic i que se’ls sancione segons establisca la legalitat actual. Aquest paratge natural no és un domini particular de ningú, sinó que és un patrimoni natural que tenim tots els ciutadans i ciutadanes d’Algemesí i que hem de protegir. Qualsevol individu que atempte contra aquest paratge ha de ser sancionat exemplarment. Si no fem res al respecte a saber què serà el següent que faran.
Però no ha estat aquest l’únic incident del qual hem tingut notícia aquest cap de setmana. Diumenge pel matí la policia va ser cridada per uns ciutadans que es trobaven passejant i fent fotos pel Bosc de Ribera, perquè a poques desenes de metres algú estava disparant amb escopeta. En dues ocasions sentiren diversos trets, trets que podien ser perillosos per a la seua integritat ja que tot i estar prop ells no veien a qui disparava, de manera que aquest tampoc els veia i els podia confondre amb un animal.. No cal dir que no sols està prohibit caçar al Bosc de Ribera, sinó que és una temeritat i una irresponsabilitat fer-ho en les seues proximitats, ja que aquella zona és molt freqüentada per passejants. És per això que sense veure qui estava disparant increparen en veu alta a l’individu per tal de fer-los saber que estaven allí i que els podia ferir. No content amb la seua actuació l’individu en qüestió anà a buscar-los i al poc de temps aparegué per a demanar explicacions de per què l’escridassaven. Afortunadament la policia, que ja estava avisada, aparegué i pogué identificar a l’individu.
Entenem que és un fet preocupant  que una persona es pose a caçar en les rodalies d’aquest paratge tan freqüentat. Arrel d’aquest incident hem conegut també que no és la primera vegada que algú es queixa que arriben perdigons al Bosc de Ribera. Ja en altra ocasió alguns ciutadans advertiren a altres caminants que no s’acostaren perquè queien perdigons entre la vegetació. Cal doncs tallar de soca-rel aquesta pràctica per tal que no es convertisca en habitual redoblant la vigilància per tal d’evitar que ningú s’acostume a caçar en les seues immediacions.
Per això des de M+S ALGEMESÍ demanem intensificar la vigilància en aquesta zona, la zona de major interés ecològic que tenim els algemesinencs, conjuntament amb la llacuna del Samaruc. Demanem també que es pose en coneixement del SEPRONA aquest fets per si considera escaient obrir algun tipus d’investigació.
Esperem que el pes de la llei recaiga sobre aquests infractors que fan un mal ús del nostre patrimoni natural, que l’ataquen i l’agredeixen i que a més es vigile per evitar posar en perill la integritat dels que sí que estimen autènticament la natura.