No entenem com l’alcaldessa renunciara d’entrada a demanar la reducció enguany ni la seua manca d’iniciativa, però ens alegrem que finalment la demanara.
M+S ALGEMESÍ vol mostrar la seua alegria pel que se’ns dubte és una bona notícia. Al DOGV de hui apareix publicada l’Ordre de Conselleria per la qual es rebaixa la ràtio de les aules de 3 anys d’Algemesí de 25 a 23 alumnes, tal com haviem demanat públicament fent-nos ressò de la proposta de l’STEPV. Tal reducció s’aplicarà tant als centres públics com els concertats, i s’aplicarà durant el tres cursos d’infantil i els sis de primària. Es tracta d’una millora de la qualitat d’ensenyament a Algemesí que durarà nou anys, millora a la qual havia renunciat, d’entrada, l’alcaldessa.
M+S ALGEMESÍ ha estat l’únic partit que ha demanat públicament tal reducció però el mèrit principal d’aquest èxit no és nostre sinó dels dos autors principals. En primer lloc  del sindicat STEPV que fou qui posà el tema damunt la taula, i en segon lloc de la Conselleria dirigida per Vicent Marzà que aposta per la qualitat d’ensenyament rebaixant ràtios i no augmentant-les com el PP.
Per a fer efectiva aquesta reducció sols calia que el municipi la demanara, i ahí fou on la nostra intervenció fou decisiva. El mateix dia que la premsa anunciava que aquesta també es podia aplicar a Algemesí ens posàrem en marxa, contactant amb el representant del STEPV, amb representants de Conselleria i amb la pròpia alcaldessa. Algemesí s’havia quedat fora de la llista inicial de 27 municipis on anava a aplicar-se la ràtio perquè el tema, al no figurar oficialment a l’ordre del dia, no es podia votar al Consell. De fet, quan parlàrem amb l’alcaldessa, aquesta digué que en tot cas es demanaria no per al curs que comença en setembre, sinó per a d’ací dos cursos, la qual cosa ens semblava un error. M+S ALGEMESÍ no compartia aquest criteri i no entenguérem la resignació i falta d’implicació de l’alcaldessa. Per això decidírem implicar-nos en el tema.
Posats en contacte amb el STEPV i amb la pròpia Conselleria ens informaren que Algemesí encara tenia possibilitat de  sumar-se a la llista inicial de 27 municipis: bastava amb una petició d’alcaldia per a estudiar i aprovar la baixada la ràtio. Cal agrair la receptivitat que trobàrem en tot moment en la Conselleria per millorar la qualitat d’ensenyament a Algemesí.
Paral·lelament als contactes amb Conselleria comentàrem el tema amb els companys d’EU que, a diferència de l’alcaldessa, també coincidiren en que el millor per al poble era aconseguir la reducció per a enguany, i per això traslladaren igualment a l’alcaldessa la seua opinió al respecte. Finalment, després d’uns dies d’indecisió, i davant la insistència de tots dos partits, la primera regidora envia la petició a Conselleria. El ben cert, però, és que tal petició deuria haver-la enviat abans i per decisió pròpia. Contactar amb Conselleria per veure com Algemesí podia sumar-se als 27 pobles inicials li pertocava a ella, no a nosaltres. Però com que no ho va fer ella, ho hem fet nosaltres, perquè el nostre compromís és treballar EN POSITU per Algemesí.
Finalment hui hem vist que Algemesí forma part dels 30 municipis on es rebaixen les ràtios de les aules de 3 anys. Estem contents d’haver posat el nostre gra de sorra en l’avançament un any d’una rebaixa de ràtio a la que incomprensiblement havia renunciat la senyora alcaldessa. Però almenys, i és d’agrair, decidí demanar-la davant la insistència d’EU i de M+S ALGEMESÍ. Igualment cal agrair a Conselleria que haja atés la nostra petició.
Font: Més Algemesí