PRESENTA A LA MANCOMUNITAT EL PLA DE DINAMITZACIÓ ECONÒMIC FET PER LA UNIVERSITAT QUE NO HA ENVIAT ALS GRUPS MUNICIPALS I QUE RETÉ DES DEL DIA 30 DE NOVEMBRE
L’obscurantisme i les males arts s’ha assentat ja en l’equip de govern de forma crònica i persistent. A més d’ocultar informació d’actes com els reis, d’amargar el màxim possible l’adjudicació d’una beca, ara ens hem assabentat per un diari local digital que alcaldessa i regidora d’indústria presenten a la mancomunitat els resultats d’un estudi que a nosaltres ni ens han enviat ni ens han presentat en les comissions de desembre.
Eixe estudi que ha realitzat la Universitat de València fou encomanat, per consens de tots els grups, a principi de 2016. No es tracta de cap iniciativa unilateral de l’equip de govern sinó d’una petició d’EMPAL i ACSA que tingué la implicació i el suport incondicional dels quatre grups municipals. L’estudi devia estar conclòs el dia 30 de novembre, i en eixa data fou remés a l’ajuntament. Suposadament a partir d’eixe estudi, la comissió o grup de treball mixt polítics-tècnics- empresaris constituït devia continuar treballant per establir el full de ruta que dinamitze el teixit empresarial i industrial d’Algemesí. Durant mes i mig eixe pla ha estat oblidat en algun calaix o en alguna carpeta d’un ordinador i, després de la petició d’EMPAL de fa tres dies sobre que es convocara ja el grup de treball, l’alcaldessa ha «mogut fitxa». Una vegada més queda clar que tenim una alcaldessa i un equip de govern que no tenen iniciatives pròpies, sinó que simplement actuen després de les  queixes de tercers.
El ben cert és que l’alcaldessa fa un us partidista i polític d’un pla que oculta a la resta per a poder ella treure rèdit polític d’un estudi que hem decidit i pagat entre tots. Per si fóra poc, no sols ens oculta la informació sinó que pren decisions que correspondrien al grup de treball i que buiden de contingut el propi grup. No estem en contra de cap oficina d’assessorament comarcal per a emprenedors ni de que estiga en Algemesí, però sí de que algú decidisca per nosaltres. Eixa proposta unilateral de l’equip de govern suposadament basada en l’estudi de la Universitat, a qui li pertoca decidir si és idònia o no és al grup de treball que no ha convocat. Acaben de buidar de funcions i continguts un grup que s’ha reunit sols en dos o tres ocasions. Què passaria si el grup, per exemple, optara per altra línia estratègica?
Les males formes i la poca cortesia institucional d’aquest equip de govern arriba ja a límits insospitats. Sembla entestada en demostrar que «passa» de M+S ALGEMESÍ, i actua com si tingués la majoria absoluta, i oblida que està on està perquè la votàrem. No cal reiterar que no compta ja per a res amb la nostra confiança després dels reiterats menyspreus a que ens sotmet. Al final eixes actituds passen factura.
Però el pitjor de tot és que l’alcaldessa i la regidora d’indústria en realitat el que han anat a la Mancomunitat no és a oferir un espai, sinó a demanar-li que aquesta els faça la feina a l’equip de govern. L’equip de govern va desmantellar pràcticament l’Agència de Desenvolupament Local acomiadant improcedentment a dues treballadores que duien anys treballant. Això ha fet que l’ADL no puga assumir les funcions que ara volen que faça la Mancomunitat. Donem plenament suport a les reivindicacions d’EMPAL del dia 9 sobre que cal convocar el grup de treball. El que no és acceptable és que s’oculte un estudi tan important com aquest i que s’utilitze com a informació privilegiada per a prendre decisions unilaterals.
La política industrial i econòmica d’Algemesí és tan important que no pot estar sotmesa a la decisió unilateral d’uns partits ni a les ocurrències momentànies d’una alcaldessa. Aquesta política s’ha de fer des d’estudis seriosos i des del consens. Si volen fer servir eixos estudis per a penjar-se medalles o per a eixir en la premsa després que els empresaris critíquen la seua inacció, l’únic que fan és perjudicar al poble. L’equip de govern ha deccomençar a actuar d’altra manera i a guardar les formes i la cortesia institucional pel bé de la institució i del poble. I sobretot ha de deixar de jugar brut ocultant informació a la resta de grups, perquè ajuntament som tots.
Font: Més Algemesí