pla acustic-ajuntament d'algemesi-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíEl pla preveia elaborar en el termini de 2 anys una ordenança acústica però ni s’ha començat a elaborar. l’equip de govern passa d’aplicar el pla, passa de millorar la vida de la ciutadania i de treballar per un recinte firal.

El 28 de juliol de 2016 el ple de l’ajuntament aprovava per majoria el Pla Acústic Municipal, Pla en el qual no s’introduïen les millores que proposava M+S ALGEMESÍ. Aquest contemplava una sèrie d’accions a realitzar tant a curt, a mitjà com a llarg. Les de curt termini eren les que s’havien de dur endavant en el termini de 2 anys. Una de les més importants era l’acció A.5, que literalment deia “Redacció d’una Ordenança Acústica per al municipi”. Segon el Pla es justificava tal acció “Donada la superació dels nivells objectiu ales diferents àrees d’ús dominant i per tal de millorar la gestió acústica es proposa la redacció d’una ordenança acústica”.

Aquesta ordenança serviria per dotar al municipi d’unes normes clares i concretes en el tema del soroll, tema que genera moltes de les queixes de la ciutadania. L’ordenança concretaria la llei autonòmica a la singularitat d’Algemesí, però el govern de PSOE-EU en general, i el regidor responsable en particular, han passat olímpicament d’abordar aquest tema i no han encomanat cap redacció de les ordenances. Ni tan sols han dut endavant les accions A.2, A,3 i A,4, accions senzilles, consistents en campanyes de sensibilització sobre el tema del soroll. Molt menys s’ha previst dur endavant l’acció de monitoritzar en continu el nivell de soroll en la zona del Parc Salvador Castell en època de festes, que era el que indicava l’acció C.1 “Donat que es supera en més de 25 dB(A) el límit a la zona residencial del Parc Salvador Castell cal reduir els nivells, especialment a les hores de descans i durant els dies laborables”.

El Pla explicava clarament com, durant les festes locals, a la zona del parc “es superen en 26,1 dB(A) els nivells diürns permesos i en 37,4 dB(A) els nivells nocturns. Si s’analitza l’evolució diària es comprova que els màxims valors (superant els 80 db(A)) s’aconsegueixen entre les 21:00h i 22:00h de la nit i entre les 02:00h i les 04:00h de la matinada.”

Però el govern prefereix mirar cap altre costat, o millor dit, prefereix tapar-se les orelles i no fer la feina que els pertoca. És evident que una part de la solució al tema dels sorolls, passa, com és obvi per elaborar una ordenança acústica municipal, ordenança a la que l’equip de govern, votant favorablement el Pla, s’havia compromés. Però no han fet res al respecte. Votant favorablement el tema han quedat bé davant de la ciutadania, però no han millorar el seu dia a dia, que és per allò que estan en el govern. La veritat és que ens sembla molt recriminable tal actitud.

Per això des de M+S ALGEMESÍ demanem que l’equip de govern elabore o encarregue de manera urgent una ordenança municipal que aborde definitivament el tema del soroll i la contaminació acústica, que no és un tema menor en Algemesí. Els acords estan per a complir-los i els càrrecs estan, no per a lluir-se, sinó per a ocupar-se de les persones i dels seus problemes.

A més a més, des de M+S ALGEMESÍ, considerem que el treball d’aquesta ordenança deu transcórrer en paral·lel a la configuració d’un grup de treball mixt entre polítics i tècnics que comence a estudiar quines són les alternatives reals existents per tenir, almenys a mitjà termini, un recinte firal, tot i que siga provisional. Alzira i Sueca ja compten amb un recinte firal que els permet fer grans esdeveniments i concerts sense causar grans molèsties a la població. Si no ens posem mans a l’obra Algemesí no evolucionarà i es quedarà ancorat en el passat, cosa que sembla que a l’actual govern no li semble mal, però que nosaltres no podem acceptar.

Més Algemesí