trinquet algemesi-m+s algemesí-josep bermudez-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíLa Veu d'Algemesí-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíNo han buscat un pla alternatiu a la compra del trinquet que permeta políticament recalificar l’antic. volem fets, no paraules. cal determinar si legalment es pot construir darrere del bar del poliesportiu o en cap altre lloc.

Dilluns pel matí M+S ALGEMESÍ s’assabentava al llegir l’ordre de convocatòria del Ple que el govern d’Algemesí tornava a insistir en requalificar el terreny de l’actual trinquet del carrer Nou. Resulta paradoxal, i sobretot irresponsable per part de qui governa, que sense haver anunciat prèviament en la Comissió Informativa que s’anava a incloure el tema, i sense haver encetat cap negociació, es pensara que podia eixir endavant. M+S ALGEMESÍ deixa ben clar en el plenari d’ahir que anava a votar que no. El PP, per la seua banda, demanà que es quedara damunt la taula, cosa que nosaltres acceptaren i per això no es votà, però que en si no altera res, perquè a hores d’ara el que volem són fets, no compromisos buits ni promeses sobre el paper. Fets.

Com a partit no pensem que la compra del trinquet actual siga l’única alternativa per a tenir un trinquet homologat, però pensem que no es pot descartar la compra sense tenir clara una alternativa. Que Algemesí necessita un trinquet homologat ho deixà ben clar el Club de Pilota en el comunicat d’aquesta setmana. Alternatives, existeixen, i els pilotaris mateixos han posat alguna damunt la taula. Els propietaris altra. Però la inacció constant d’aquest equip de govern fa que no s’avance en cap sentit. En juny de 2016 els actuals propietaris del trinquet proposaren canviar el trinquet per altres terrenys municipals. Es va deixar passar l’oportunitat i eixe camí no s’explorà.

El Club de Pilota, per la seua banda, proposà que, d’optar-se per la construcció d’un nou trinquet, el lloc ideal per ells seria darrere de l’actual bar del Poliesportiu. Estem parlant d’uns terrenys que eren una antiga carretera, és a dir, terrenys públics.

Des de l’equip de govern no s’ha posat damunt la taula cap informe sobre aquests aspectes fonamentals que permetrien avançar en la qüestió. El govern no ha fet res i continua insistint en tractar el problema com un problema sols urbanístic i no esportiu i cultural que també ho és. Que el tema del trinquet siga abanderat pel regidor d’Urbanisme, i no pel de Cultura o Esports, és revelador.

L’equip de govern els havia promés destinar diners en 2019 per a encomanar un projecte arquitectònic. Açò, però, no és més que un brindis al sol, perquè un projecte no es pot encomanar sense saber on va ubicada la instal·lació, i ara per ara Algemesí no té assegurat cap terreny municipal on es puga construir. Caldrà primer assegurar-se que en eixe, o en altre terreny municipal, és arquitectònicament i legalment possible construir-lo. Cal saber si hi ha cap problema legal per aprovar per plenari una “mutació demanial” per a destinar-lo a un ús diferent a l’actual -aparcament-, si en realitat és patrimonial -i per tant sense cap problema per a construir-… Cal igualment elaborar un informe tècnic sobre si per volumetria és possible construir-lo allí-

M+S ALGEMESÍ sols demana que es determine jurídicament i tècnicament en quins terrenys municipals es pot i es vol construir el trinquet. Però la manca d’interés del govern ha comportat que no s’haja fet res. Quan vegem fets damunt la taula, no promeses buides, acceptarem la proposta d’ahir, lògica si les coses es fan en el seu ordre. El que no poden és demanar-nos que ens sumem al seu desinterés per donar solució a la falta d’un trinquet homologat. Irresponsabilitat no és votar que no a una proposta que no soluciona el problema, irresponsabilitat és plantejar una pseudosolució a les braves, sense parlar ni tan sols el tema en la Comissió Informativa anterior. Pensar que això pot donar fruït és, senzillament, ingenu.