LA DIPUTACIÓ DEL PP DESTINÀ 2’5 MILIONS A BEQUES PER A JOVES, LA NOVA DIPUTACIÓ DELS PARTITS PROGRESISTES DESTINA 2’9 MILIONS  ALS QUE SE SUMARAN 0’5 MÉS PER A EUROBEQUES.

El PP d’Algemesí ha presentat una moció per a protestar perquè «Les dràstiques retalles del pressupost per a 2016 del programa “La Dipu te Beca” afectaran de forma directa als estudiants veïns d’AlgemesíD’eixa afirmació extreta de la seua pàgina web sols podem treure dues conclusions: o els agrada mentir compulsivament o la seua capacitat de comprensió lectora està per terra. O possiblement les dues coses a l’hora.

Sols cal comparar la convocatòria de la «Dipu et beca» de 2015 amb al de 2016 per a veure que tal afirmació és mentida. En 2015 la Diputació oferia sols un tipus de beca, a raó de 500€ mensualS per 20 hores setmanals i d’una duració de 2 mesos. A ella podien accedir tant alumnes que estaven estudiant com alumnes que feia poc havien acabat. Per a eixes beques destinà 2’5 milions d’euros.

En la nova convocatòria el que ha fet Diputació aquesta vegada es dividir les beques en dos tipus. Una per a alumnes que encara estant estudiant, anomenada modalitat «Estudiant» (500€ per 20 hores, màxim 2 mesos), i un altra per aquells que ja han acabat d’estudiar, modalitat «Post» (1.000€ per 30 hores, màxim 12 mesos). Al primer tipus de beques, i això figura en la convocatòria, destina quasi 1’3 milions d’euros; al segon quasi 1’6. En total vora als 2’9 milions d’euros. És a dir, destina més de 300.000€ que el PP. Per si això fora poc està a punt d’eixir una convocatòria per a posar en marxa unes «eurobeques» (unes 50 o 60 d’una duració màxima de 5 mesos) que tindran una dotació aproximada de mig milió d’euros. En definitiva, la nova Diputació destinarà als joves en beques uns 800.000 euros que el PP. De fet, dels 269 municipis, un 81%, els 218 més xicotets, veuran incrementat l’import de la subvenció en alguns casos fins un 138%. Eixa és la «dràstica retallada» de la que parla el PP d’Algemesí.

Certament la Diputació assigna a cada poble una quantitat fixa de  beques de la primera modalitat, de la «Estudiant«. Eixes són les úniques que cita el PP en el seu comunicat i són les que es «redueixen» de 43 a 22. Però eixes no seran les úniques que tinguen els joves d’Algemesí. L’ajuntament ha d’elaborar unes propostes -d’acord amb unes línies d’actuació prioritàries- per a sol·licitar les beques «Post» que tenen més dotació econòmica. En definitiva quan aquestes estiguen atorgades la Diputació haurà invertit en Algemesí més diners en beques que abans. On està el problema? El PP menteix al ciutadà ocultant la informació.

Com és habitual en el procedir del PP, en la seua convocatòria no hi havia la més mínima indicació ni de criteris objectius d’adjudicació ni de temes prioritaris d’actuació. Cada ajuntament podia fer-se un vestit a mida per a contractar a qui vulguera i com vulguera. Ara, però, existeixen uns criteris objectivables i sobretot existeix una remuneració digna per als joves que han acabat els seus estudis, que a més poden treballar i desenvolupar el projecte més enllà de 2 mesos.

Possiblement això és el que li molesta al PP d’Algemesí i al comarcal, ja que la moció està presentant-se en més ajuntaments. El PP el que vol és gestionar la misèria entre els joves que han acabat d’estudiar per a tapar-los la boca amb 2 mesos de jornal. En definitiva, protesten perquè els molesta que tinguen una remuneració digna i perllongada. No els molesta la reducció de les beques «Estudiant» sinó que se li  pague 1.000€ a un jove durant mig any o un any. No oblidem que el PP d’Algemesí representa al consistori el neoconservadurisme salvatge que obliga als joves a emigrar.

Sols podem qualificar de tòxica aquesta moció que oculta deliberadament la realitat als ciutadans. Ens enfrontem a un PP que no sap fer política si no és mentit a l’opinió pública. El pitjor de tot és que no sols podien saber açò llegint el  BOPV, sinó que el portaveu del PP a Algemesí, i anterior Alcalde, treballa d’assessor a Diputació. És a dir, sols tenia que preguntar en el lloc on treballa per aquesta convocatòria i hagués sabut la bondat de la nova convocatòria. Si no ha preguntat és evident que ell no es guanya el jornal, i si ho ha preguntat i ha ocultat la informació la seua ètica política deixa molt que desitjar.

Si el PP d’Algemesí no vol eixir escaldat i quedar en evidència davant l’opinió pública el millor que podria fer és retirar una moció que es basa en una gran mentida. No tenim cap esperança que ho facen, es tracta d’un partit que no sap fer política d’altra manera.

Font: M+S Algemesí