Lamentable actuació del PP que després d’aillar el raval amb el pas subterrani que construïren ara s’abstenen en l’aplicació de la primera mesura del pla integral del raval.
Ahir els regidors de M+S ALGEMESÍ no donàvem crèdit al posicionament que tingué el PP d’Algemesí en relació a la nostra proposta de comunicar a la Conselleria, i en concret a l’EIGE, la primera acció del «Pla Integral d’Acció Comunitària del Barri del Raval de Sant Roc 2017-2020«. Aquest és un pla de participació ciutadana on han treballats conjuntament tècnics municipals, de la Conselleria de Sanitat, i veïns i associacions del Raval. El pla començà a elaborar-se a proposta del PP en la legislatura anterior, i tots els partits adquirirem el compromís de posar-lo en marxa. Ara el PP falta a la seua paraula.
Però la sorpresa saltà ahir quan el PP s’abstingué en la moció que presentà M+S ALGEMESÍ i que recollia eixa primera proposta. Afortunadament l’equip de govern, que en maig tombà la mateix proposta, en aquesta ocasió recapacità i aprovà la mesura que proposàrem fa mig any, i que és la mateixa que proposaren els tècnics posteriorment. Agrair-los aquesta rectificació.
Però el PP, que ja s’abstingué en maig, malgrat ser una proposta ara sancionada pels tècnics i que sorgeix del Pla que ells impulsaren, s’han continuant abstenint. Els tècnics, com a primera acció, proposaven tant, enderrocar l’edifici dels 100 habitatges totalment destrossat, com crear en eixa ubicació una gran zona verda perquè el Raval no en té. D’eixa forma desapareixeria un espai urbanístic que ha generat molts conflictes i es crearia una zona de convivència i esplai per als habitants del barri. Doncs, tot i que el PP sí que estava d’acord en enderrocar l’edifici, no estava d’acord en convertir eixa zona en una zona verda. L’argument per estar en contra de la zona verda era que el Raval estava envoltant de camp, i això pel seu portaveu és ser zona verda. Però el més surrealista de l’argumentació fou que inclogué com a «zona verda» el Camp de futbol del Raval, que està composat d’un camp de futbol i altre de futbol 7 de gespa artificial! Patètica excusa.
Des de M+S ALGEMESÍ no podem més que denunciar el maltracte que eixe barri sempre ha tingut de mals del PP. Va ser el PP qui l’aïllà de la resta del poble dissenyant un pas subterrani per on no poden passar vehicles. No content amb això ara també els nega que gaudisquen d’una zona verda. Convertir eixe terreny en una zona verda no és una idea o ocurrència de M+S ALGEMESÍ sinó una proposta del propi departament d’urbanisme municipal, proposta que fa dintre del Pla Integral del Raval que ells posaren en marxa. El Pla estableix com a acció número 1 de la línia estratègica d’urbanisme «Enderrocar  els bloc de vivendes en mal estat de Montortal per convertir-lo en una zona verda«, i s’indica «l’enderrocament de MONTORTAL com a irrenunciable al present Pla, amb transformació simultània en zona verda.» La simultaneïtat de les dues accions l’estableixen els tècnics després d’un procés participatiu de consulta amb els veïns del barri. El PP demanava, per a votar favorablement la moció, que retirarem la proposta de fer una zona verda, cosa a la qual ens negàrem. Resulta patètica la poca sensibilitat del PP d’Algemesí que considera que aquests veïns no tenen dret a zona verda com la resta de veïns de la població.
Afortunadament aquesta proposta eixí endavant amb els vots favorables de la resta de formacions polítiques. També eixiren endavant, i per unanimitat, les mocions que presentà M+S ALGEMESÍ relatives a demanar per a anys vinent un cabdal ecològic mínim per a l’Albufera, declarar a Algemesí ciutat contra la pena de mort, així com la relativa a que les futures compres per al parc mòbil siguen de vehicles elèctrics o almenys híbrids. Agrair a tots els partits el suport a aquestes mocions.
Llàstima que finalment la relativa a missatgeria instantània, al nostre parer necessària, fou tombada per PSOE i EU, que malgrat l’experiència d’aquests dies no consideren necessari aquest canal de comunicació. Però una cosa queda clar amb l‘aprovació de quatre de les cinc mocions: M+S ALGEMESÍ sempre fa política en positiu.
Font: M+S Algemesí