La suposada «mà estesa» era pur teatre. El Psoe no pensa en el bé d’Algemesí i renuncia, per orgull, a configurar un govern progressista que millore Algemesí.
En el dia de hui hem conegut a través de les declaracions a la premsa que els militants del PSOE d’Algemesí consideren que no es donen les condicions per a bastir un nou govern progressista a Algemesí. Aquesta resposta ens apena perquè el no, no és un no a nosaltres, sinó un no a millorar Algemesí.  El PSOE, dissortadament, no ha plantejat bé la qüestió. La pregunta que devien respondre no era si es donaven les condicions o no, sinó, si era convenient o no per a Algemesí que es conformara una majoria de govern progressista i forta. Si ho era, llavors calia crear les condicions.
M+S ALGEMESÍ ha donat el pas que ha donat des del convenciment que, vist el vist, la creació de tal majoria de govern era necessària sempre que es reconfigurara la forma de governar. No teníem ni tenim, com a partit, cap necessitat de aconseguir cap quota de poder, ja que estant en la posició on estem hem aconseguit que més del 75% de les nostres iniciatives foren aprovades pel plenari, hem aconseguit que l’equip de govern corregira molts errors, i fins i tot hem aconseguit que s’aprovara la nostra esmena a la totalitat als pressupostos. El problema ha estat la mala gestió del dia a dia d’un equip de govern encapçalat per un partit socialista que s’ha trobat de sobte amb una responsabilitat per a la que no estava preparat.
Amb aquesta resposta queda clar que si no formem part de l’equip de govern no és perquè ho haguem decidit nosaltres, sinó perquè ni ara ni en juny de 2015 érem realment benvinguts ni esperats. El PSOE sembla que vol que demanem perdó per no estar al seu servei, per no ser submisos a la seua voluntat, per haver fet públiques les seues errades. No anem a demanar perdó per haver denunciat que l’alcaldessa li atorgara un despatx oficial a una persona sense cap relació contractual amb l’administració o empresa contractista ni anem a demanar perdó per no haver executat el pressupost, ni anem a demanar perdó per haver-nos botat les ordenances i els procediments, ni per haver acomiadat improcedentment a dues treballadores, ni per aprovar un plec que després cal desaprovar, ni per utilitzar partidàriament el gabinet de comunicació… Demanaríem perdó per tot això si ho haguérem fet nosaltres, però no ho hem. Sí ací algú ha de demanar perdó és l’equip de govern per eixes i per moltes coses més, i no a nosaltres, sinó al poble d’Algemesí que és han qui han perjudicat. Resulta lamentable que es fixen en les formes i no en el fons del que diem que és el que està fent mal a Algemesí.
Si nosaltres hem de demanar perdó és per haver donat l’alcaldia a un partit que ha demostrat no estar a l’altura de les circumstàncies i no ser mereixedor de la confiança que els atorgàrem. El PSOE sembla que ha oblidat que ja no té la majoria absoluta i en lloc de ser autocrítics i reconéixer que les coses no estan anant bé, moguts per l’orgull, es neguen a contemplar la possibilitat d’un govern fort i consolidat. No ens estranya d’un partit que en juny de 2015 es tirà «en planxa» a per la cadira i el poder sense tenir definit un model clar, ni de govern, ni de projecte polític per a Algemesí. Que no espere cap insistència de M+S ALGEMESÍ per entrar a cap lloc. Ací no es tracta de qui està dintre i qui està fora, sinó de treballar per Algemesí, i això es pot fer estant en l’equip de govern o estant fora. De fet, ens han demostrat que estar dintre de l’equip de govern no significa necessàriament treballar pel bé d’Algemesí. La no execució dels pressupostos de 2016 així ho manifesta. El PSOE ha resolt la situació en clau d’interessos de partit i no en clau de benefici per al poble.
Després de la decepció dels setze mesos perduts ens hem oferit per reconduir la situació, però ens hem trobat en que l’equip de govern s’enroca en el poder. L’alcaldessa ha oblidat que no està ahí sols per mèrits propis sinó també gràcies a la voluntat de M+S ALGEMESÍ. Malgrat eixe constant «oblit», i malgrat no gaudir ja de la nostra confiança no li hem volgut tancar totes les portes i hem obert aquesta possibilitat, pensant en el bé d’Algemesí. Però tal possibilitat no arribarà a ser real pel fet que eixa mà, que sempre ens han dit que tenien estesa, era una mà falsa, de cartró pedra, simulada. Ni en juny de 2015 ni ara l’han estesa realment. Sols ens l’estendran quan siguem submisos, quan callem i tolerem les seues errades. Però entrar a governar a canvi de callar-nos és una cosa que no pensem fer.
Arribats a aquest punt, i sabent que no té la nostra confiança, l’autèntica pregunta que deuria fer-se l’alcaldessa és si compta amb les condicions adequades per a continuar en el càrrec, però sembla que eixa no vol fer-se-la.
Font: Més Algemesí