Els grups parlamentaris de Compromís i Esquerra Republicana presenten tres esmenes al PGE per millorar Algemesí. votarà el PP estatal en contra d’Algemesí?.
Per sisena vegada consecutiva les necessitats més urgents d’Algemesí estaran presents als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) en forma d’esmenes parcials que han estat presentades  pels grups parlamentaris de d’ESQUERRA REPUBLICANA i de COMPROMÍS al Congrés dels Diputats. Amb aquestes esmenes volem que la discriminació que sofreixen els ciutadans i ciutadanes d’Algemesí pel simple fet de ser valencians quede al menys atenuada. Recordem que l’Estat invertirà per cada valencià i valenciana 119€ en infraestructures, mentre que invertirà 405 per cada habitant de Castella i Lleó. Ens trobem molt lluny de la mitjana estatal en inversions,  185€ per habitant, sent la ciutadania valenciana la que menys finançament rebrà en els PGE de 2017.
De fet, cap de les inversions recollides als PGE afecten directament, ni indirectament, al nostre terme, tot i que algunes són més que necessàries. Enguany hem estat molt selectius i hem fet arribar als diputats i diputades d’aquests dos grups tres peticions concretes que pensem que millorarien la qualitat de vida dels nostres conciutadans.
La primera i més important és la que demana un estudi  tècnic i econòmic  del soterrament de les vies del tren al seu pas per nucli urbà d’Algemesí. La separació física dels barris del Raval i Carrascalet de la resta del nucli poblacional genera altra sèrie de problemes socials que sols podran solucionar-se si eliminem eixa barrera física. Tardarem anys en veure això fet realitat, però si no comencem per aquest estudi mai serà realitat. El cost econòmic estimat d’aquest estudi seria de 600.000€.
La segona proposta sobre una infraestructura que necessita el nostre poble  seria completar la circumval·lació d’Algemesí pel sud-est incloent la construcció d’un nou pont que creue el riu Magre en la partida de Berca, així com un carril bici que acompanye la mateixa. Demanem que es reserven 2 milions d’euros per aquesta primera fase consistent en la realització dels estudis tècnics i de les expropiacions. Volem destacar sobretot la necessitat que té Algemesí de contar amb una via ciclista que la connecte amb Alzira i aquesta seria la millor manera de tenir-la.
I per últim la tercera de les esmenes sobre Algemesí que estaran presents als PGE serà la relativa a l’adequació del tram d’Algemesí del riu Magre com a via verda,  que permetria transformar aquest important riu en via verda que comence en Montroi i acabe en la desembocadura del Xúquer. La creació d’aquesta via verda al Magre, al seu pas per Algemesí, tindria un cost estimat de 300.000€.
En definitiva estem demanant a l’Estat inversions per valor de 2’9 milions, la qual cosa implicaria augmentar 103€ la inversió de l’Estat per habitant d’Algemesí. Així i tot l’Estat invertiria per cada ciutadà i ciutadana d’Algemesí sols 222€, molt per baix encara del que inverteix en els castellanolleonesos, els aragonesos o extremenys per exemple.
No oblidem que amb el nou pacte que ha aconseguit el govern del PP amb el PNB,  el govern basc tindrà 4.170€ de finançament per habitant, front els 1,824€ amb que es finançarà cada habitant valencià. El maltracte fiscal de Madrid al poble valencià és constant i volem que a través d’aquestes esmenes es reduïsca pel que fa a Algemesí.
Nosaltres ens hem menejat per Algemesí. Esperem també que el PSOE local, que al capdavall té l’alcaldia, haja assumit la responsabilitat que té envers Algemesí i haja  fet bé la feina fent arribar les seues esmenes al seu grup parlamentari. Altrament seria decebedor. Però també esperem que els regidors del PP d’Algemesí parlen amb el seu grup per tal que donen suport a aquestes esmenes i s’incorporen al PGE. No és possible que al plenari se’ls òmpliga la boca parlant sobre que ells defensen tant i més al poble i després, a l’hora de la veritat, formen part d’un partit que margina i humilia sistemàtica a Algemesí i al poble valencià. Els votants del PP han de ser conscients que votant a Madrid a diputats i diputades del PP estan tirant-se pedres contra la teulada i estant fent mal a Algemesí.
Font: Més Algemesí