DESPRÉS D’UN MES D’INSISTÈNCIA NOSTRA, I DAVANT LA INACCIÓ DE L’EQUIP DE GOVERN, EL PLENARI ACORDA CANVIAR L’HORARI DE L’ORA A TRAVÉS D’UNA MOCIÓ NOSTRA.
Des de que el dia 8 de juliol M+S ALGEMESÍ denunciara que s’havia canviat l’horari de l’ORA «a les braves», de manera il·legal i passant del plenari, l’equip de govern, l’autèntic responsable del desficaci comés, no ha fet res per resoldre la pífia que sols ells han provocat. Des de M+S ALGEMESÍ insistírem el dia 11 que calia realitzar les modificacions legals oportunes que donaren validesa jurídica a una decisió que en si no qüestionem. Malgrat això la inacció de l’equip de govern ha estat total. De fet, arribàrem al dia de la Comissió Informativa on es tenia que començar a adreçar el tema, i vàrem descobrir que el tema no entrava ni per despatx extraordinari. És més, no sols no havien començat a resoldre’l,sinó que ni tan sols s’havien interessat per ell.
Va ser M+S ALGEMESÍ qui va tindre que presentar una proposta de solució en forma de moció, feina que no ens corresponia a nosaltres però que ens costà fer, no per «salvar el cul» a l’equip de govern una vegada més, sinó per restablir la legalitat. El mateix dia de la Comissió Informativa, i una hora abans de tancar el registre,  presentàrem una moció a través de la qual canviar l’horari d’estiu a l’ordenança de l’ORA i a través de la qual es mandatara a l’alcaldessa per a renegociar el contracte. El súmmum del desinterés va ser que admeteren en la Comissió Informativa, quinze dies després que el tema estava damunt de la taula, que encara no havien anat a parlar amb la tècnica i que anirien al dia següent, quan ja no servia per a res. I això ens ho deia un dels membres de l’equip de govern alliberat i que cobra per anar a parlar amb els tècnics.
Però la seua  desídia és infinita, i ni tan sols a l’hora d’elaborar l’ordre del dia del plenari tingueren la previsió d’avançar aquest punt. Això va fer que inicialment quedés l’últim dels punts a tractar, punt al qual no s’anava a arribar. És per això que finalment a la Junta de Portaveus s’acordà alterar l’ordre del dia i avançar aquest punt per tal que entrés en aquest plenari, cosa que va fer que sí que fos tractat.
Cal dir que les explicacions que va donar el regidor responsable, van consistir en «tirar balons fora» i no convenceren als grups que no formem part de l’equip de govern. De fet, el portaveu de M+S ALGEMESÍ li va dir que no podia donar per vàlides eixes explicacions, que no acceptava «polp com a animal de companyia«.
Finalment l’alcaldessa, que intentà mantindre’s al marge d’aquest tema, tot i ser la màxima responsable, va admetre, una vegada més, que s’havia comés un error i que ara s’estava rectificant-lo. No obstant això, va afirmar una cosa que no era certa. Justificà la seua inacció en el fet que M+S ALGEMESÍ havia presentat la proposta i que llavors no tenia sentit que ells la presentaren, quan en realitat va ser al contrari. És M+S ALGEMESÍ qui poques hores abans de la Comissió en vista que, ni ella ni el regidor responsable no havien fet res al respecte, presentà la proposta per de poder fer viable la solució. Tant ella com la resta de regidors alliberats cobren per solucionar els problemes. El que no és acceptable és, tal com ha passat en aquesta ocasió i en tantes altres, que qui cobra per resoldre problemes els cree i els que no estem alliberats tinguem que anar a resoldre’ls.
Volem manifestar la nostra alegria perquè almenys parcialment el tema estiga resolt malgrat el desinterés de l’equip de govern per fer-ho. Agraïm a tots els partits el vot favorable, però recordem a l’equip de govern que nosaltres no podem estar cobrint-los les esquenes, ni podem, ni devem, fer la seua funció. Cada dia aquest equip de govern ens defrauda un poc més.
Font: mesalgemesi