Les pèrdues dels 5 primers anys sobrepassen els 293.000€. perdem diners i a canvi no donem servei de rotació a ciutadans i comerços que el reclamen. L’equip de govern no pot quedar-se de braços creuats.
Tot i el dia que es hui no es tracta de cap innocentada, sinó de la crua realitat dels números. Tenim un aparcament que no dona el servei per al que va ser construït i que a més ha rebentat els preus de la zona i buidat els aparcaments privats. El darrer mes del cinquè any de funcionament, novembre, ha tingut zero operacions de rotació i per tant zero hores. Hem passat en desembre de 2016 de 5.053 hores i 2.978 operacions de rotació a eixes zero operacions. I això ha fet que hem passat de donar servei i recaptar a l’aparcament en el primer trimestre quasi 18.000€ a sols 10.000€ en aquest darrer trimestre.
A això cal sumar que l’ORA també ha recaptat 11.000€ menys i que eixes pèrdues i les del pàrquing les hem d’assumir tots els ciutadans. Les previsions per a 2018 són semblants. Donat que l’aparcament sols presta el servei a abonats -i fins i tot hi ha llista d’espera- la recaptació serà sols d’abonaments, i de mantenir-se com en aquest darrer mes el tipus i proporció d’abonaments, l’any vinent es recaptarà encara molt menys. Si enguany l’aparcament ha recaptat 54.600€, en 2018 la previsió és que recapte entre 35.000 i 37.000€. Una ruïna. No oblidem, tampoc, que el manteniment de la primera planta, amb 99 places municipals buides ens consta uns 21.000€.
Aquesta és la gran herència que ens ha deixat el nefast govern del PP, pèrdues, pèrdues i pèrdues. Siga com siga es responsabilitat de l’equip de govern revertir aquesta situació, canviar la qualificació patrimonial de les places de la primera planta i destinar l’augment de places que es determine a rotació. Cal plantejar-se seriosament mantenir una reunió amb l’empresa per modificar el contracte, donar audiència als propietaris de la primera planta, modificar les ordenances… Cal posar-se en marxa i busca una solució, que som conscients que és difícil, però no podem permetre que un pàrquing públic que en teoria estava destinat, almenys en part, a rotació, estiga saturat per abonats residents quan places d’aparcament privades de la zona estan buides perquè els residents les han abandonat per la competència deslleial que ofereix l’aparcament municipal. No oblidem que a un resident de la zona li ix un abonament anual a 23€ el mes en ple centre d’Algemesí. Això és totalment absurd i penós per a l’economia municipal.
Es cert que l’”empastre” el fa el govern del PP però l’actual equip de govern no està ahí per mirar i callar. Ha de posar-se les piles i abordar el problema. M+S ALGEMESÍ ha demanat insistentment que s’aborde i s’estudien solucions tècniques i polítiques. I de fet fa 15 dies arrancàrem el compromís polític al regidor responsable de plantejar ahir dimecres el tema a l’empresa. A les 13.30 estava prevista una reunió entre el regidor, el portaveu de M+S ALGEMESÍ, la tècnica de contractació i un representant de l’empresa. El desinterès de l’equip de govern es tal que ahir a la reunió no es presentà ni el regidor ni el representant de l’empresa que possiblement no estava ni avisat. I mentre a pagar-ho el contribuent.
Siga com siga hem de taponar aquesta sangria, minimitzar les pèrdues i aconseguir que ja que tenim un aparcament de dues plantes -quan en una per a rotació hagués estat suficient- que aquest servisca per a eixa finalitat, per a donar servei a comerços i ciutadans, i no per a subvencionar places d’aparcaments a un grup reduït de ciutadans. Però sembla que això sols li preocupa a M+S ALGEMESÍ. Continuarem insistint i demanant que cadascú assumisca les seues responsabilitats.
Font: Mesalgemesí