macromacetes carrer cervantes m+s algemesi la veu d'algemesiL’equip de govern ha optat per macromaceters de plàstic que trenquen l’estètica del carrer, que farà que l’arbre que es plante quede altíssim, i que facilita actes vandàlics.
Lamentablement una vegada més l’equip de govern improvisa en les seues decisions. A octubre s’acabaven les obres del C/ Cervantes, obres en les quals no es previngueren els escocells per a plantar arbres. Sols es van prevenir al principi i final dels creuaments. El ben cert és que ara, mig any després de finalitzada l’obra, s’han adonat que caldria posar-hi arbres al tram reformat, tal i com en té la segona part de carrer, la majoria no reformada, i han decidit posar-hi unes macetes de plàstic de metre i mig d’altura i més d’un metre de diàmetre.
Amb aquesta decisió, presa unilateralment pel l’equip de govern, es trenca absolutament l’estètica del carrer que té un tram sols amb arbres, i un altre amb macromacetes i algun arbre. Des de M+S ALGEMESÍ apostem per un Algemesí sostenible i amable, per un Algemesí amb arbres, però plantats conforme toca, és a dir en terra, perquè és el millor per a l’arbre i per al poble. No compartim per a res la decisió presa, i sobretot, no compartim que el disseny de la reforma no incoporara escocells per a plantar arbres.
Tampoc compartim el disseny escollit, simpàtic pels colors, però tal i com ja s’ha demostrat en el primer cap de setmana, fàcilment tombable. Aquest disabte per la nit, el comportament incívic i totalment condemnable d’alguns individus, ha fet que almenys tres macetes aparegueren tombades. Afortunadament encara estan sense arbres, però si això s’esdevé quan ja estiguen plantades acabaran fent malbé la planta. No cal dir que els autèntics responsables d’això són eixes persones que es comporten així, però no és menys cert que el polític que ha pres o autoritzat això deuria haver pensat també en aquest important taspecte.
A això cal sumar que si, tal i com ens han indicant, el que si l’arbre a plantar té una certa alçària, com un taronger que es pot apreciar al costat, al estar a més d’un metre del terra  la copa quedarà excessivament alta, donant un resultat possiblement antiestètic. Aquest model de maceter, a més, no és el més adequat per a aquest carrer. Sols s’han col·locat  cinc o sis encabits entre els cotxes, i això els resta fins i tot la vistositat que podrien tenir en un altre entorn urbà. No té sentit recórrer a ells en un lloc on sí es poden plantar arbres en terra. En places com la plaça Major, on s’han de llevar, o en la plaça del Mercat, on hi ha un aparcament baix, té sentit recórrer a maceters, però no en carrers.
A més a més, recordem a l’equip de govern que una de les primeres mocions que aprovàrem va ser la d’utilitzar en jardineria espècies autòctones de la zona o espècies mediterrànies, moció que no estan complint. Si aquestes macetes s’han de quedar al carrer, tal i com sembla, almenys els demanem que respecten la moció i que planten espècies mediterrànies i no al·lòctones.
Tot i que va circulant pels whatsapps un «meme» graciós on apareixem el caps de llista del PSOE, EU i MÉS ALGEMESÍ «plantats» en una d’aquestes macetes, volem deixar ben clar que a nosaltres en cap moment se’ns ha consultat ni sobre el fet de posar maceters en aquest carrer, ni molt menys, sobre fer servir aquestes macromacetes de plàstic: Pensem que aquest model té més incovenients que avantatges. Aquesta és una decisió ha pres l’equip de govern unilateralment sense consultar-nos ni informar-nos. Aquesta és una decisió sols imputable a l’equip de govern.