El dia 9 de setembre Blanco cità a Bermúdez i li proposà augmentar els jornals dels polítics. Blanco demanà augmentar la partida per tal de poder alliberar-se ell.
El 9 des setembre el portaveu d’EU demanà a Bermúdez una reunió urgent que concertaren eixe mateix dia. En ella Blanco li exposà la necessitat que tenien, pel bon funcionament de l’ajuntament, de canviar els alliberaments per part d’EU. La seua proposta fou eliminar els alliberaments a mitja jornada dels dos regidors actuals i alliberar-se ell, donades les regidories que tenia (cultura i esports). El problema no estava en eixe canvi, que ens semblava lògic, sinó en que Blanco demanava a M+S ALGEMESÍ que donara suport a l’augment de la partida dels jornals dels polítics. Malgrat el que s’ha dit i destacat per part d’algun mitjà de comunicació, que no ha contrastat suficientment la informació, la petició d’augmentar els jornals dels polítics d’Algemesí parteix del propi equip de govern.
Davant eixa proposta que traspassava claríssimament les «línies roges» que EU marcà a l’inici de legislatura, el nostre portaveu fou clar: tocar això suposava tornar al punt zero. I era tornar al punt zero perquè PSOE i EU establiren eixa «línia roja» per evitar l’alliberament del nostre cap de llista, tot i que a canvi evitaven també l’alliberament del d’EU. Així doncs, tocar això devia portar-nos a establir una nova majoria sòlida amb un equip de govern configurat pels tres partits. Malgrat acordar continuar parlant, Blanco mai tornà contestació a la proposta.
Davant la manca de resposta, i donada la paràlisi que s’experimentava en el dia a dia, fórem nosaltres qui donàrem el següent pas dos mesos després fent públic l’oferiment que els havíem fet en privat com a contestació a la seua proposta d’augmentar els jornals: estàvem disposats a configurar un nou equip de govern liderat pels tres caps de llista, lideratge que implicava, tal i com Pere Blanco ens havia proposat, augmentar el jornals dels regidors alliberats.
Així doncs, l’equip de govern no sols ha vetat a M+S ALGEMESÍ en una nova configuració del govern sinó que ha ocultat que la proposta d’augment salarial parteix del 1r tinent-alcalde, parteix d’aquell que defraudà a la ciutadania no assumint des del primer moment la responsabilitat que li pertocava i eludint alliberant-se per fer bé la seua feina. És evident que la proposta que ens feia era una proposta en clau egoista i de partit. No es volia el millor per a Algemesí, és volia simplement posar un pedaç a un desastre de gestió sense voler anar a l’arrel del problema.
M+S ALGEMESÍ sempre diu la veritat i és clar i explícit en els seus plantejaments. Si des del dia 9 de setembre fins ara no hem dit res, ha estat per veure si es podia solucionar el tema i per veure si finalment es podien treure endavant uns pressupostos que respongueren a les necessitats d’Algemesí.
Davant el nostre plantejament, les maniobres de l’alcaldessa per impossibilitar que açò arribe a bon port no han tingut límit. El PSOE està còmode amb aquesta situació perquè malgrat sols tenir un regidor més que EU, cobren en jornals 63.000€ front als 25.000€ que assignaren a EU. Encara estem sorpresos del gol que colà el PSOE a EU. I heus ací on cal buscar l’explicació a tot el que està passant.  L’entrada de M+S ALGEMESÍ al govern implicaria perdre l’alliberament de la segona regidora socialista i quedar-se sols amb uns 40.000€ d’assignació, i això és el que ho determina tot. És per això que, malgrat que algun regidor d’EU ha intentat que la nostra entrada fos possible, el que s’ha trobat és que mentre ell tendia ponts amb nosaltres, l’alcaldessa negociava a les seues esquenes el pressupost amb el PP. Segons ella, ho feia mirant els interessos del poble, però el que mirava era mantenir el status quo d’ingressos per als regidors socialistes. A més aprofitava per potenciar econòmicament les partides que gestiona el PSOE i menystenir la majoria de les d’EU.
L’actual configuració del govern no va enlloc i no solventarà els problemes del poble. L’obsessió en reduir en jornal dels que han de dirigir l’ajuntament ha provocat que no estiguen estirant del carro els que pertocava. Sabedors d’això vingueren a demanar-nos ajuda. Fou l’equip de govern, i no nosaltres, qui demanà augmentar el jornal dels polítics, però ho feren a porta tancada i sols per a ells. Forem nosaltres qui vincularem eixa petició a la reconfiguració del govern., els que férem públiques les propostes i les hem explicat. Calia anar a l’arrel del problema i solucionar-lo, però el PSOE no ha volgut, ha preferit pactar amb el PP per a mantenir assegurat l’status quo, és a dir les cadires i els jornals, tot i que siga a costa de l’eficàcia del govern i a costa d’EU que amb aquest pacte, com en juny, és qui més perd.