L’alcaldessa no autoritzarà el bou embolat tal i com demanàrem conjuntament EU i M+S, tot i que continuarà suvencionant-lo. felecitem a eu per la seua coherència.
Mesos després de debatre’s la moció conjunta presentada per M+S ALGEMESÍ i pel regidor Asensio García d’ESQUERRA UNIDA i votada favorablement pel nostre grup i la majoria d’EU la moció ha fet efecte «en difererit». Això, òbviament i la pressió de la ciutadana que en poques setmanes havia recollit a nivell estatal més de 13.000 signatures contra aquesta pràctica a Algemesí.
En aquella moció demanàvem simplement que l’alcaldessa no autoritzara la celebració de la modalitat de «bou embolat«. És l’autoritat municipal qui té la potestat d’autoritzar o no eixa celebració, i el que EU i nosaltres demanàvem era simplement que ja que legalment podia, no autoritzara una modalitat de diversió que fa patir el bou o la vaca. Mai demanàrem una prohibició absoluta dels festejos taurins per les festes de St. Onofre. Malgrat la claredat i senzillesa del nostre argument, en un exercici de populisme l’alcaldessa en acusà de voler exercir vets i prohibicions. Es penja la medalla d’estar «sempre fent ús d’un tarannà dialogant i conciliador on altres demanden prohibicions i imposicions«. Finalment hui hem conegut per la premsa que ha informat a la penya organitzadora que si envien una sol·licitud de fer bou embolat no la tramitaran. Ni més ni menys això era el que li demanàvem, perquè això no era prohibir sinó exercir la responsabilitat que comporta el càrrec. El que no aconseguim entendre és què ha canviat en la seua ment per a autoritzar-ho l’any passat i no autoritzar-ho enguany, quan es donen les mateixes circumstància. En el plenari de setembre ens atacà a nosaltres i als nostres companys d’EU de manera desmesurada i desprorcionada sobre uns arguments totalment falsos i febles que ara contradiu. I ni tan sols ha estat per comunicar-nos la decisió ni per reconéixer que teníem raó en el plantejament que seguirem. Ella sola s’ha posat en evidència. Sols ha calgut deixar passar el temps
Tot i això ha afirmat que continuarà assumint part de les despeses d’una festa que no té tradició en Algemesí i en la qual no participa un sector important de la població. L’any passat tots els ciutadans pagarem, almenys, la pòlissa d’assegurances, la megafonia i la retirada de l’arena i això ens costà 2.116€. Considerem que no existeix justificació suficient per assumir aquesta despesa tal i com ja diguérem, juntament amb els companys d’EU, en setembre passat. No oblidem que no es tracta d’una activitat gratuïta sinó que els assistents paguen i que per tant seria lògic que assumiren ell també els costos d’aquestes despeses.
Amb tot, ens mostrem contents perquè finalment, i malgrat el populisme que va fer gala fa uns mesos, l’alcaldessa haja assumit les tesis d’ESQUERRA UNIDA i de M+S ALGEMESÍ i haja actuat conforme degué actuar l’any passat: no autoritzant la modalitat de bou embolat. Cal reconèixer també la tasca de conscienciació que al voltant d’aquesta qüestió han fet els activistes i les activistes del benestar animal i grups com Folgança.
Per últim no podem deixar de felicitar als regidors i regidors d’ESQUERRA UNIDA que avantposaren els seus principis al càrrec i que en aquell moment votaren que no a una activitat que no tenia justificació. Ningú pot negar que la seua posició fou molt delicada però que saberen estar a l’altura de les circumstàncies. Esperem que l’any vinent es faça realitat l’altra part del que demanàvem.
Font: Més Algemesí