És hipòcrita que Ribera Salud es reunisca dues vegades amb ella després que, tant l’empressa com el PP d’Algemesí, passaren durant anys de l’ampliació del centre de salut.
L’empresa «Ribera Salud», responsable de l’Hospital de la Ribera i de tota l’àrea de salut de la comarca, ha passat en dues ocasions, en poc més d’una setmana, pel despatx de l’alcaldessa d’Algemesí per a mostrar la seua «predisposició» a assumir l’ampliació del centre de Salut d’Algemesí. Però sobretot per recalcar que «davant una eventual pròrroga de 5 anys de la concessió a Ribera Salud, com contempla el contracte, seria una de les inversions prioritàries«. Volen fer del defecte virtut i volen, com no, intoxicar l’opinió pública.
Aquesta ampliació forma part del pla funcional de Ribera Salud, i ja es trobaven contemplades en el contracte de concessió signat fa catorze anys. És per tant una obligació que tenien que complir ells i el PP d’Algemesí, ampliació que va ser promesa pel propi govern popular en 2007 només prengué el poder. Però en 8 anys que podrien haver-la fet realitat ni el PP d’Algemesí, ni el PP valencià, ni l’empresa Ribera Salud els ha interessat. I ara venen a dir-nos, després de huit anys de prestar un mal servei, i després d’un requeriment de la Inspecció de Treball per reformar l’àrea d’Urgències per les seus males condicions, que seria una «inversió prioritària»… però sols si es prorroga el seu contracte cinc anys més. Pura hipocresia. Ni el PP d’Algemesí ni l’empresa Ribera Salud, després de 8 anys d’inacció, tenen credibilitat per dir això. De Ribera Salud l’únic que esperem és que demane disculpes a les poblacions d’Algemesí i Albalat per no haver fet fa anys una obra que devia assumir ella. I de la Conselleria actual el que esperem és que, quan es faça efectiva la reversió, descompte o cobre a l’empresa els diners de la reforma que no ha fet i que deuria haver fet.
Per altra banda recordar-li al PP local i autonòmic que en abril de 2008 tant l’aleshores alcalde popular com el secretari autonòmic Rosado es fotografiaven al centre de Salut per a parlar-nos d’una ampliació que mai han dut a terme. Nou anys després estem igual per culpa del desinterés dels populars, els grans responsables d’aquest estafa als ciutadans. El PP valencià sempre ha estat més preocupat en la balança de resultats de Ribera Salud que en millorar els serveis sanitaris a Algemesí.
Ara bé, el que no podem entendre de cap manera és que l’alcaldessa i el propi regidor de sanitat es presten tan infantilment a seguir el joc de l’empresa; i a més per dues vegades. Al capdavall PSOE i EU no tenen menys responsabilitats que el PP o Ribera Salud, ja que després de quasi dos anys no s’han pres seriosament el tema i no han fet el que pertocava per desbloquejar-lo. Si estem on estem és perquè els polítics actuals no ha prioritzat eixe tema, perquè en octubre de 2016, tal com indica l‘informe desfavorable de la Conselleria del mes següent, no han enviat la documentació correcta. L’expedient no sols està paralitzat perquè els polítics populars no feren bé la seua feina, sinó perquè l’equip de govern actual tampoc no l’han feta. I no l’han feta bé quan en lloc de reunir-se amb el Comissionat, que és el representant de la Conselleria en l’àrea de salut, i el que té la responsabilitat in vigilando de fer que Ribera Salud complisca els compromisos, es reuneixen amb l’empresa incomplidora que l’únic que vol és utilitzar l’ajuntament d’Algemesí com altaveu per llençar a la ciutadania que el millor per a Algemesí és que es perllongue cinc anys menys la concessió.
Des de M+S ALGEMESÍ exigim a Ribera Salud que no intoxique l’opinió pública de la Ribera, que assumisca el seu incompliment juntament, amb el PP d’Algemesí, que tots demanen perdó a la ciutadania per no haver fet possible l’ampliació. Demandem també a l’actual alcaldessa que es preocupe menys per fer-se fotos i més per reunir-se amb qui pertoca, amb el Comissionat i amb la Conselleria que són els únics interlocutors vàlids. I esperem, òbviament que quan es faça efectiva la reversió es penalitze a Ribera Salud per no haver executat aquesta inversió. Demanem menys teatre i més efectivitat i responsabilitat, ja que els seus errors els paga la ciutadania i la nostra salut.
Font: Més Algemesí