asensio_garcia_machi-esquerra unida algemesi-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíS’ha posat en circul·lació un document de treball que enfronta i divideix la plantilla, un esborrany no consensuat, que prèviament deuria haver estat pactat políticament. no es pot jugar així amb els treballadors.

Des de M+S ALGEMESÍ demanem la retirada immediata de la delegació de Personal al regidor actual perquè per acció o omissió seua s’ ha causat un dany irreparable a l’ambient laboral i s’ha ferit de mort el treball que estava realitzant-se per elaborar una Relació de Llocs de Treball que aclarira i millorara el funcionament municipal.

En primer lloc la part més important de tot el que s’ha d’elaborar, el document que conté els descriptors d’obligacions de cada lloc de treball, document que determina les funcions i tasques de cada funcionari, no el tenim. Fa un any se’ns facilità un esborrany que sabem que ha canviat molt, però la versió definitiva ni l’hem vista ni l’hem pactada. Seria sols a partir d’aquest document, una vegada consensuat i acordat políticament i sindicalment, quan es podria començar a parlar d’adequar els Complements Específics d’aquells llocs de treball que siguen inferiors al que pertocaria.

Però en aquest ajuntament algú ha decidit començar la casa per la teulada. S’ha posat en circulació entre sindicats i membres de la mesa de negociació un full excell on recull les suposades pujades i baixades del Complement Específic. Fa un mes el regidor ens ensenyà l’esborrany, i tant nosaltres com el PP que estàvem en la reunió, deixàrem ben clar que eixe esborrany calia treballar-lo molt i evitar que creara malestar entre la plantilla. No ens donà còpia, i ho entenguérem perfectament. Ara, de sobte, allò que no ens donà circula per ahí

Però sembla que això és el que vol aquest regidor. Dijous passat s’envià a part dels treballadors i als sindicats aquest esborrany, esborrany que ha corregut com la pólvora de WhatsApp en WhatsApp . Des de llavors el malestar ha anat in crescendo. Així doncs, ara el que tenim és una plantilla totalment desmotivada, una plantilla que no sap en base a quins criteris es proposa la pujada i baixada dels complements, baixa que incomprensiblement en alguns casos és superior al 25%.

L’únic que a hores d’ara ha aconseguit qui ha de vetllar per l’existència d’un bon clima de treball és tenir la meitat de la plantilla enfadada perquè se li diu que no cobra el que pertoca, i l’altra meitat enfadada perquè es proposa que se li baixe el sou. En aquest moment l’ambient de treball és sincerament irrespirable.

És inacceptable que tal document, que nosaltres hem de debatre i votar, ens arribe, no a través del regidor, sinó d’un treballador ens l’ha enviat. Haja posat en circulació qui haja posat el document, el regidor de Personal n’és el responsable. Ell devia d’haver pres les mesures per a que açò no passara. Però deu pensar que nosaltres som una simple comparsa o un ornament a l’ajuntament per tractar-nos amb tant de desdeny i ni enviar-nos el document ni informar-nos que està circulant. En tot moment ens ha ocultat el tema.

És evident que una persona que actua de manera tan irresponsable no pot estar al front d’eixa delegació i per això demanem que, o bé ell voluntàriament renuncie a la delegació, o bé que de manera IMMEDIATA l’alcaldessa li retire la competència de personal. M+S ALGEMESÍ va a presentar una moció de reprovació d’aquest regidor, moció que retirarem, evidentment, si se li lleva la competència. Fa dos mesos, i sobre aquest document, ja visquérem una situació semblant de filtració. Ara és molt més greu. M+S ALGEMESI no tornarà a negociar cap tema de personal amb el regidor actual perquè està vist que no actua amb la lleialtat política deguda.