MENTRE ALTRES ALCALDES PROGRESSISTES CONSULTEN A LA CIUTADANIA AQUESTS FESTEJOS LA NOSTRA FA EL MATEIX QUE EL PP: PAGAR-LOS.
Per als regidors de M+S ALGEMESÍ i per al regidor d’EU Asensio García resulta totalment incomprensible i injustificable la decisió que ha pres la regidora de Festes i alcaldessa d’Algemesí Marta Trenzano en relació a la festa de «Bous al carrer» que va a celebrar-se aquest cap de setmana.  Aquesta és una festa sense tradició ni arrelament a la nostra població, organitzada per una penya taurina conformada al marge de la Setmana de Bous.
Des de principis de la legislatura passada aquesta penya ha  organitzat per a la fira uns «Bous al carrer» en una plaça portàtil que se situa als afores de la població. Per a assistir a aquests espectacles cal pagar l’entrada corresponent.. En primer lloc pensem que cal desvincular, per a un sa debat, aquesta celebració de la Setmana Taurina, que sí que compta amb una centenària tradició. En aquest cas, però, estem parlant d’uns nous festejos taurins que sempre han comptat amb un important i significatiu finançament municipal des dels seus inicis. Començaren a celebrar-se en 2011 i aquesta serà la sisena edició, raó per la qual és evident que no poden ser considerats festejos tradicionals. Per això resulta paradoxal que mentre altres ajuntaments progressistes com Xàtiva, Sueca, Tavernes de la Valldigna, Paterna, Aldaia Xirivella… convoquen referèndums per preguntar els veïns si volen aquest tipus de festes o no, l’alcaldessa d’Algemesí, regidora tant de Festes com de Transparència, haja decidit actuar de manera opaca i no preguntar  ni als veïns ni consultar a la resta de forces que li donen suport. ¡No oblidem que als pobles abans esmentats no sols s’ha preguntat als veïns, sinó que en tots ells la ciutadania ha dit que no a aquest tipus de festejos.
No obstant això, la nostra alcaldessa ha decidit actuar a l’estil PP i subvencionar aquestes festes. Amb l’agreujant que enguany fins i tot s’inclou la modalitat de bou embolat, la més agressiva amb l’animal i que els darrers anys no s’havia inclós. No oblidem que existeix un informe de 2009 del Consell de Cultura Valencià que aconsella que «sols es permeta la realització de bous al carrer en aquelles poblacions que puguen demostrar fefaentment la seua realització tradicional», la qual cosa no és el cas d’Algemesí, i que se substituisca «la modalitat de bou embolat per altres formes de bous al carrer més imaginatives que no impliquen un patiment innecessari de l’animal». Totes dues recomanacions, que són perfectament conegudes per la nostra alcaldessa, són passades per alt per aquesta. És molt lliure de participar en aquests festejos, tal i com va fer l’any passat, però la seua afició pels bous al carrer o el bou embolat no pot traduir-se en continuar subvencionant aquesta festa privada. En 2014 el PP subvencionà l’assegurança, l’ambulància, la neteja, la megafonia i altres aspectes, gastant-se 3.300€ dels diners públics. En 2015 la despesa ascendí a 3.500€.
En 2016 ja hem pagat, de bestreta, els 1.330€ de l’assegurança per ordre de la senyora alcaldessa. No sabem si també es pagarà l’ambulància i l’equip mèdic (entre 1.300 i 1.500€), però en les properes setmanes sabrem quines coses més assumeix el contribuent per tal de dur endavant una festa privada en terrenys públics. Una cosa és autoritzar els festejos, cosa que almenys es tindria que preguntar a la ciutadania com fan altres pobles, i un altra cosa és finançar-los.
La decisió que ha pres l’alcaldessa incompleix la recomanació del Consell Valencià de Cultura, està totalment injustificada i va en contra del tarannà progressista que ha d’imperar en aquest ajuntament. No cal dir que no esperàvem d’ella que actuara igual que el PP. 
És per això que aquests regidors li demanem a l’alcaldessa que no pague cap despesa més relativa als festejos dels «Bous al carrer», que es mire la possibilitat de revertir la que ja s’ha realitzat i que d’ara endavant vetlle per a que en Algemesí es complisquen les recomanacions de 2009 del Consell Valencià de Cultura relatives als festejos populars de «Bous al carrer».
Josep Bermúdez                                                       Asensio García,
portaveu M+S ALGEMESÍ                                       regidor d’Esquerra Unida